Megvan Trump új belbiztonsági miniszter-jelöltje

Chad Wolf
Chad Wolf
Vágólapra másolva!
Donald Trump amerikai elnök megerősítette pénteki sajtóértekezletén azt a sajtóértesülést, miszerint Chad Wolf államtitkárt jelöli a belbiztonsági tárca (Department of Homeland Security - DHS) ügyvezető miniszterének a hamarosan távozó Kevin McAleenan helyére.
Vágólapra másolva!

Az elnök szigorú bevándorlási politikáját végrehajtani hivatott minisztériumtól sok vezető beosztású tisztségviselő távozott az utóbbi hónapokban, ami megnehezítette Trump számára, hogy végleges minisztert nevezzen ki - véli a Reuters hírügynökség.

Chad Wolf Forrás: Wikipedia/Inter-American Dialogue/Creative Commons

A november 11-én távozó McAleenan is csak ügyvezető volt, Wolf pedig egy kevéssé ismert tisztségviselője a tárcának és emiatt megosztó is. Wolfot a képviselőház belbiztonsági bizottságának baloldali-demokrata párti vezetője, Bennie Thompson tapasztalatlannak tartja. Egyes republikánusok pedig, akik a szigorú bevándorlási politika híve, nem tartja elég határozottnak őt, más, szigorúbbnak tartott vezető tisztségviselők jelölését szorgalmazzák helyette.

A részükről szóba került például Ken Cuccinelli, aki a belbiztonsági tárcán belül az Állampolgársági és Bevándorlási Hivatalt (USCIS) vezeti, illetve Mark Morgan, aki a Vám- és Határvédelmi Hivatalt (CBP) irányítója.