Négyen meghaltak és többen megsérültek egy halloween buli utáni lövöldözésben

2019.11.01. 14:08

Négy ember meghalt, és többen megsérültek, miután lövöldözés tört ki egy halloween patry után Kalifornia északi részén - írja a Fox News.

A Contra Costa megyei seriff hivatala péntek reggel Twitteren megerősítette, hogy négyen meghaltak, és legalább négyen megsérültek a San Franciscótól kb. 30 kilométerre keletre fekvő mintegy 20 ezer lakosú Orinda városban történt lövöldözésben. További részleteket nem árultak el, de azt megjegyezték, hogy a nyomozás még jelenleg is folyik az ügyben.

A lövöldözés nem sokkal éjjel 11 előtt kezdődött a Lucille Way és a Knickerbocker utcában.

A helyszínen készült videókon látszik, hogy több áldozatot mentőautóba tettek és kórházba szállítottak, míg másokat a helyszínen elláttak. 

A rendőrök, illetve a mentősök is sérült emberekkel beszéltek a helyszínen.

Az egyik szomszéd azt mondta, hogy egy házibulin kezdődhetett a konfliktus. Egyes hírek szerint a bulin több mint százan vettek részt.

Mindeközben legalább két embert megöltek szintén egy Halloween-ünnepségen Utah állam középső részén, a hatóságok szerint kettős gyilkosságról van szó. A Duchesne megyei seriffhivatal alkalmazottjait helyi idő szerint péntek reggel hívták ki egy házhoz Roosevelt városának közelében, ahol két holttestre bukkantak, illetve tudomásukra jutott, hogy többen még a kiérkezésük előtt távoztak a helyszínről.

A seriffhivatal nem közölte, hogyan ölték meg az áldozatokat, és a lehetséges motivációval kapcsolatban sem szolgált információval. A közlemény szerint a nyomozók jelenleg információkat gyűjtenek azokról, akik még a rendfenntartók kiérkezése előtt elhagyták a helyszínt.

Szintén lövöldözés volt Chicagóban, ahol egy hétéves kislányt válságos állapotban szállítottak kórházba. Anthony Gugliemi rendőrségi szóvivő azt mondta, hogy a rendőrség feltételezése szerint bűnbandák közötti lövöldözésről volt szó, amelynek célpontja egy 30 éves bandatag volt, akit főbe lőttek. A jelmezt viselő kislány éppen az utcán sétált, amikor belekeveredett a tűzpárbajba. Gugliemi szerint állapota válságos, de stabil.