Négyen meghaltak és többen megsérültek egy halloween buli utáni lövöldözésben

Halloween, lövöldözés, Kalifornia, Orinda
Vágólapra másolva!
Négy ember meghalt, és többen megsérültek, miután lövöldözés tört ki egy halloween patry után Kalifornia északi részén - írja a Fox News.
Vágólapra másolva!

A Contra Costa megyei seriff hivatala péntek reggel Twitteren megerősítette, hogy

négyen meghaltak, és legalább négyen megsérültek

a San Franciscótól kb. 30 kilométerre keletre fekvő mintegy 20 ezer lakosú Orinda városban történt lövöldözésben. További részleteket nem árultak el, de azt megjegyezték, hogy a nyomozás még jelenleg is folyik az ügyben.

A lövöldözés nem sokkal éjjel 11 előtt kezdődött a Lucille Way és a Knickerbocker utcában.

A helyszínen készült videókon látszik, hogy

több áldozatot mentőautóba tettek és kórházba szállítottak, míg másokat a helyszínen elláttak.

A rendőrök, illetve a mentősök is sérült emberekkel beszéltek a helyszínen.

Az egyik szomszéd azt mondta, hogy egy házibulin kezdődhetett a konfliktus. Egyes hírek szerint a bulin több mint százan vettek részt.

Mindeközben legalább két embert megöltek szintén egy Halloween-ünnepségen Utah állam középső részén, a hatóságok szerint

kettős gyilkosságról van szó.

A Duchesne megyei seriffhivatal alkalmazottjait helyi idő szerint péntek reggel hívták ki egy házhoz Roosevelt városának közelében, ahol két holttestre bukkantak, illetve tudomásukra jutott, hogy többen még a kiérkezésük előtt távoztak a helyszínről.

A seriffhivatal nem közölte, hogyan ölték meg az áldozatokat, és a lehetséges motivációval kapcsolatban sem szolgált információval. A közlemény szerint a nyomozók jelenleg információkat gyűjtenek azokról, akik még a rendfenntartók kiérkezése előtt elhagyták a helyszínt.

Szintén lövöldözés volt Chicagóban, ahol

egy hétéves kislányt válságos állapotban szállítottak kórházba.

Anthony Gugliemi rendőrségi szóvivő azt mondta, hogy a rendőrség feltételezése szerint bűnbandák közötti lövöldözésről volt szó, amelynek célpontja egy 30 éves bandatag volt, akit főbe lőttek. A jelmezt viselő kislány éppen az utcán sétált, amikor belekeveredett a tűzpárbajba. Gugliemi szerint állapota válságos, de stabil.