Vietnamban átfogó nyomozás indult az embercsempészet ellen

Essex, Anglia, halálkamion, migráns, hűtőkamion,
Október végén 39 vietnámi állampolgár holttestét találták meg egy bolgár hűtőkamionban egy ipari parkban Thurrockban, Anglia nyugati részén.
Vágólapra másolva!
Átfogó nyomozást indított a vietnami rendőrség az embercsempészet ellen - jelentette be az ország állami médiája csütörtökön azután, hogy vélhetően vietnami állampolgárok haltak meg a múlt héten egy bolgár rendszámú kamion hűtőkocsijában Anglia délkeleti részén.
Vágólapra másolva!

Az észak-vietnami Nghe An tartományban a hatóságok

négy olyan embert tartóztattak le, akiről azt feltételezik, hogy kapcsolatban álltak egy vietnamiaknak tengerentúli utakat és vízumokat intéző céggel.

A múlt héten 39, vélhetően vietnami állampolgár holttestét találták meg egy bolgár hűtőkamionban Anglia nyugati részén, a thurrocki ipari parkban. Forrás: Anadolu Agency/2019 Anadolu Agency/Tayfun Salci

A cég egyik korábbi vezetője, Le Duy Anh ellen embercsempészet miatt nyomozás indult, és akár 20 év börtönbüntetést is kiszabhatnak rá.

A helyi média szerint a cég 2015 szeptembere és 2019 januárja között csaknem 400 embertől több százezer amerikai dollárt kapott, egyelőre nem tudni azonban, hogy az ügynek van-e köze a mostani esethez.

Helyi értesülések szerint a kamionban talált halálos áldozatok egy része vélhetően Nghe Anból származik, amely egyike az indokínai ország legszegényebb térségeinek.

Mo Robinson, a halálkamion letartóztatott 25 éves sofőrje. Forrás: Facebook

Az Ecpat nevű, thaiföldi székhelyű civilszervezet szerint évente több száz vietnami állampolgárt csempésznek az Egyesült Királyságba.

Egy vietnámi embercsempészbanda állhat az essexi halálkamion mögötthttps://www.origo.hu/nagyvilag/20191030-egy-vietnami-embercsempesz-banda-allhat-az-essexi-halalkamion-mogott.html?utm_source=hirkereso