Négy mázsa metamfetamint foglaltak le chiliszószos üvegekben

Vágólapra másolva!
Ausztráliában 400 kilogramm metamfetamint foglaltak le több száz chiliszószos üvegbe rejtve, a hatóságok az üggyel kapcsolatban négy gyanúsítottat őrizetbe vettek Sydneyben - közölte Új-Dél-Wales állam rendőrsége csütörtökön.
Vágólapra másolva!

A drog értéke meghaladja a 300 millió dollárt (90 milliárd forint). Az ausztrál határrendészet a kábítószert összesen 768 chili szószosüvegben találta az Egyesült Államokból október 15-én légi úton érkezett egyik szállítmányban Sydneyben.

A 2019 elején elvégzett vizsgálatok szerint

az ausztrálok mintegy 9,3 milliárd dollárt költenek évente illegális drogokra.

A legtöbbet fogyasztott - becslések szerint 9,6 tonnával - a metamfetamin.
Az ausztrál hatóságok valóságos "kábítószer-járványról" beszélnek "csillapíthatatlan kereslettel" az illegális szerek iránt, ami egyre újabb módszerek kiagyalására sarkallja a kábítószercsempészeket, hogy miként hozzák be észrevétlenül a drogot az országba.

Áprilisban a hatóságok fél tonna metamfetamint találtak egy Szingapúrból származó hűtőszekrény-szállítmányban. Júniusban a rendőrség újabb 1,6 tonnát talált hangszórókba rejtve egy Bangkokból érkezett szállítmányban.

Augusztusban pedig 755 kilogramm metamfetamint foglaltak le, amely nyers marhabőrök közé volt rejtve egy Mexikóból érkezett konténerben.