5 év börtönre ítéltek egy moszkvai férfit, amiért egy macskát vágott egy rendőrhöz

Different emotions of a cat  Mediterrean Nature anger ANGRY ANIMAL animals april CAT cats emotion euboea evia EXPRESSION feline greece greek PET spring
Different emotions of a cat - angry cat in Nea Artaki, Chalkida on Euboea Greece, on April 16, 2018. (Photo by Wassilios Aswestopoulos/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Egy orosz férfi először megrázta, majd egy rendőrre dobta a macskáját, akit az állat többször is arcon karmolt. A férfit most öt év börtönre ítélték hivatalos személy elleni erőszak miatt – írja a BBC.
Vágólapra másolva!

2018 októberében Gennady Shcherbakov megrázta, majd egy rendőrre dobta a macskáját, ügyét viszont csak ezen a héten szerdán tárgyalták. Az 59 éves férfit hivatalos személy elleni erőszak miatt öt év börtönbüntetésre ítélték.

A helyi média szerint hangos zaj miatt hívták ki a rendőröket 2018. október 4-én éjszaka Moszkvában egy társasházhoz. Gennady Shcherbakov az épület bejáratánál lévő lépcsőnél ült, állítólag ekkor már erősen ittas állapotban volt, és nem volt hajlandó kérdésekre válaszolni, vagy együttműködni az őt kikérdező rendőrrel. Utána pedig felkapott egy közelben lévő macskát, és a rendőrhöz vágta.

A macska belecsimpaszkodott és többször is megkarmolta a rendőr arcát.

Shcherbakov viszont tagadja, hogy ő dobta volna a macskát, szerinte az magától támadott a rendőrre.

Illusztráció Forrás: NurPhoto/Wassilios Aswestopoulos/NurPhoto/Wassilios Aswestopoulos

Az egyelőre nem világos, miért csak egy év után tárgyaltak az ügyről, és azt sem tudni, mi lett a macskával.