Halálra fagytak a migránsok a hűtőkamionban

essex, kamion, embercsempész
Thurrock, 2019. október 23. Bolgár rendszámú kamion a délkelet-angliai Thurrock városának ipari parkjában 2019. október 23-án. A hatóságok harminckilenc holttestet találtak a teherjárműben, amely október 19-én lépett be Nagy-Britanniába az észak-walesi Holyhead kikötőjében. A kamion észak-írországi illetőségű sofőrjét gyilkosság gyanújával őrizetbe vették. A rendőrségi tájékoztatás szerint az áldozatok között 38 felnőtt és egy tinédzser van. MTI/AP/UK Pool
Vágólapra másolva!
Lassan, szörnyű körülmények között halt meg 39 migráns, akik egy levegőtlen hűtőkamionba zárva próbáltak meg Angliába jutni. Szakértők szerint a migránsok legalább 15 órát utaztak összezsúfolódva, de az egyelőre nem derült ki, hogy szervezett embercsempészetről van-e szó, vagy a migránsok egyszerűen felszöktek a Belgiumból az Egyesült Királyságba tartó kamionra. 
Vágólapra másolva!

A Daily Mail azt írja, a migránsoknak esélyük sem volt a túlélésre a halálkamionban. A mínusz 25 Celsius-fokos fém hűtőtérben 38 felnőtt és egy gyerek utazott, akikről úgy sejtik, hogy egy teherkompon szálltak fel.

A kamiont egy 25 éves észak-ír férfi vezette, őt

gyilkosság vádjával vették őrizetbe Essexben.

A hatóságok harminckilenc holttestet találtak a kamionban, amely október 19-én lépett be Nagy-Britanniába az észak-walesi Holyhead kikötőjébe Forrás: MTI/AP/UK Pool/-

Egyelőre nem lehet tudni, hogy embercsempészek segítettek-e a migránsoknak felszökni a kamionra, és zárták rájuk az ajtót, és a sofőrnek volt-e tudomása arról, hogy embereket szállít. A Daily Mail ezzel kapcsolatban megjegyzi, a migránsok gyakran a zeebrugge-i kikötőben kapaszkodnak fel az Angliába tartó járművekre.

Forrás: Anadolu Agency/2019 Anadolu Agency/Tayfun Salci

Egyelőre annyit lehet biztosan tudni, hogy a sofőr 300 mérföldet vezetett Essexbe a bolgár rendszámú kamionnal, hogy ott felvegye a szállítmányt.

Még tart a kamionsofőr kihallgatása

A 25 éves Mo Robinsont gyilkosság vádjával vették őrizetbe, kihallgatása során a rendőrök többek között arra is kíváncsiak, hogy a férfinak vannak-e kapcsolatai embercsempész csoportokkal - írja a BBC.

A cikk hozzátette, eddig nem sikerült azonosítani az áldozatokat, ezért hosszú nyomozásra számítanak.