A belga kikötő reagált a tőlük induló halálkamionra

essex, kamion, embercsempész
Thurrock, 2019. október 23. Bolgár rendszámú kamion a délkelet-angliai Thurrock városának ipari parkjában 2019. október 23-án. A hatóságok harminckilenc holttestet találtak a teherjárműben, amely október 19-én lépett be Nagy-Britanniába az észak-walesi Holyhead kikötőjében. A kamion észak-írországi illetőségű sofőrjét gyilkosság gyanújával őrizetbe vették. A rendőrségi tájékoztatás szerint az áldozatok között 38 felnőtt és egy tinédzser van. MTI/AP/UK Pool
Vágólapra másolva!
Belgiumból indult Angliába az a kamion, amit szerdán találtak meg Essexben, 39 holttesttel a belsejében. Mind migránsok voltak, akiknek esélyük sem volt a túlélésre a mínusz 25 Celsius-fokos fém hűtőtérben.
Vágólapra másolva!

A hajó, amin a kamiont szállították, a Zeebrugge-i kikötőből indult. Egyelőre nem tudni, hogy embercsempészek segítettek-e a migránsoknak felszökni a kamionra, és zárták rájuk az ajtót, vagy hogy a migránsok kapaszkodtak-e fel az Angliába tartó hajóra.

Az áldozatok között 38 felnőtt és egy tinédzser van Forrás: MTI/AP/UK Pool/-

A kikötő Twitteren reagált a történtekre:

„A Zeebrugge-i kikötőt nemrég hivatalosan is értesítették arról, hogy a tegnap Essexben talált kamion a mi kikötőnkből indult. Sajnálatosnak tartjuk az eseményt, és teljes mértékben együttműködünk a nyomozásban" – írták.

A tweethez csatolt dokumentumban őszinte részvétüket fejezték ki a hozzátartozóknak, és azt is írták, a nyomozásnak ebben a szakaszában nem adhatnak több információt.