Pakisztáni migránsok vágták le egy fiatal angol kertész kezét

2019.10.22. 16:50

Két évvel ezelőtt pakisztáni migránsok támadtak rá egy fiatal angol kertészre, aki megpróbált megvédeni egy idős nőt, akit előzőleg inzultált valaki a migránsbandából. Emiatt az egyik migráns levágta a kertész kezét. A húszfős migránsbandából négy személyt most ítéltek el, a többiek megúszták.

2017. október 17-én Manchester Rochdale nevű elővárosában egy pakisztáni migráns, Habibur Rahman rátámadt egy idős angol nőre – közölte a Manchester Evening News.

Road rage row saw mob set upon teen tree surgeon who had his hand severed by axe

A teenage tree surgeon had his hand chopped off with an axe in an 'appalling' attack carried out by an armed mob sparked by a road rage row in Rochdale, a court heard. The victim, then aged just 18, was one of four workmates set upon on Church Road, Newbold, on the afternoon of October 17, 2017 by a gang of up to 20 men.

Ezt meglátta négy arra sétáló fiatal angol kertész, akik a nő segítségére siettek, mire a migráns elfutott.

Habibur Rahman azonban nem hagyta annyiban a dolgot, és egy húsztagú migránsbandával tért vissza a helyszínre. A migránsok elkezdték követni a kertészeket, autóval elállták az útjukat, és hangosan fehér szemeteknek nevezték őket.

A pakisztániak persze nem üres kézzel jöttek, hanem hoztak magukkal bozótvágókat, kalapácsokat és fejszéket.

Ezt követően a migránsok körbevették a kertészeket. Az egyik 18 éves kertész megpróbálta békésen elintézni a dolgot, de ez hiba volt, ugyanis az egyik migráns, Mohamed Awais Sajid a mellkasába belevágta a fejszét.

Ezután a kertész menekülni próbált, de a migráns ismét eltalálta őt, ésrészben levágta a kezét.

A sérült kéz és a két támadó migráns.Forrás: Manchester Evening News

Közben tömegkeveredés tört ki a migránsok és a kertészek között. A pakisztániak közül különösen kegyetlennek bizonyult Arsan Ali és Zillar Rahman.

Később a helyszínre érkezett egy favágó csoport, akik láncfűrésszel elkergették a pakisztániakat.

A sérült kertészt még időben kórházba szállították és sikerült visszavarrni a kezét. Ezután hat alkalommal műtötték a sérült kezet, de valószínűleg már soha nem tudja úgy használni, mint korábban.

A migránsok közül a rendőrök végül csupán négy személyt kaptak el, köztük Habibur Rahmant és Mohamed Awais Sajidot.

A perük csak a múlt héten, október 18-án fejeződött be.

Rahman 18 év letöltendőt kapott, Sajid 4 és felet. Arsan Alinak 4 évre kell börtönbe vonulnia, Zillar Rahmannak pedig 3 évre.

Az utóbbi jó magaviselet esetén 2 év múlva szabadulhat.