V4NA: Soros pénzéből alaposan előkészített kampányeszköz a Trump elleni eljárás

Soros György
Vágólapra másolva!
Csupán egy gondosan előkészített kampányeszköz a Donald Trump ellen irányuló alkotmányos vádeljárás, amit Nancy Pelosi a törvényhozás alsóházának demokrata párti elnöke indított szeptember elején. Legalábbis erre utalnak azok a részletek, amik folyamatosan előkerülnek az eljárásban hivatkozott állítólagos hírszerzői bejelentésről. Nem lehet véletlen az sem, hogy az egész mögött feltűnnek - a Demokrata Párt egyik legnagyobb mecénásának számító - Soros György által finanszírozott szervezetek is – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség az amerikai Breitbart információi alapján. 
Vágólapra másolva!

Egyre több részlet derül ki arról a bejelentésről, melyet egy állítólagos hírszerző tett, és amire hivatkozva alkotmányos vádemelési eljárással (impeachment) akarják elmozdítani Donald Trump amerikai elnököt posztjáról.

Donald Trump Forrás: AFP/Saul Loeb

A Breitbart most arról ír, hogy a panasz egy (ál)civil szervezet jelentésére és egy újságcikkre támaszkodva állítja, Trump nyomást gyakorolt ukrán hivatali partnerére, Volodimir Zelenszkijre.

A jelentés szerint Trump Zelenszkijjel folytatott július 25-i telefonbeszélgetése alatt, arra kérte Zelenszkijt, hogy

Kijev segítsen terhelő bizonyítékokat felhajtani Ukrajnában Joe Biden volt amerikai alelnök, a Demokrata Párt egyik fő elnökjelölt-aspiránsának fia ellen.

A bejelentés hivatkozik egy (a szervezet bűnözésről és korrupcióról szóló) dokumentumra, melyet az Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) nevű szervezet és a BuzzFeed News közösen készített.

Ez valójában egy újságcikk, mely interjúkra, amerikai és ukrán bírósági és üzleti adatbázisokra hivatkozik. A cikket az OCCRP és a BuzzFeed már július 22-én közölte, két és fél hónappal korábban, mint ahogy az eljárást Nancy Pelosi, az amerikai törvényhozás alsóházának demokrata párti elnöke elindította volna.

Érdekesség, hogy

az OCCRP honlapján fellelhető információk szerint a szervezet legnagyobb támogatói a Demokrata Párt egyik legnagyobb mecénásának számító Soros György

Nyílt Társadalom Alapítványa és az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége (USAID).

Soros György Forrás: AFP/Lakruwan Wanniarachchi

De az OCCRP honlapjának tanúsága szerint fontos támogatója a szervezetnek a Poynter Médiatudományi Intézetet is.

A Poynter a Facebookkal közösen működteti a Nemzetközi Tény-ellenőrző Hálózatot (The International Fact-Checking Network - IFCN), melynek feladata az interneten megjelent hírek valódiságának ellenőrzése.

Az IFCN-t több más (ál)civil szervezet és liberális alapítvány mellett szintén finanszírozza Soros György is.

Tehát a Trump ellen irányuló hírszerzői bejelentés a Soros György pénzéből finanszírozott szervezet anyagán alapul, és egy újságírócsapat nyomozásán, amit az Egyesült Államokban és Ukrajnában végeztek.

Nem lehet véletlen az sem, hogy

a milliárdos fia, Alexander Soros szeptember elején találkozott Nancy Pelosival,

a képviselőház demokrata párti elnökével, aki szeptember végén indította meg Trump ellen az alkotmányos vádeljárást.

A találkozóról Alex Soros Instagram-oldalán is beszámolt, „inspiráló találkozónak" nevezte az egyeztetést.

A tények tehát azt mutatják, hogy egy gondosan előkészített akcióról van szó.