Letartóztatták a rendőrt, aki otthonában lőtt le egy texasi nőt

Vágólapra másolva!
Gyilkosággal vádolják azt a texasi rendőrt, aki az otthonában lőtt agyon egy fegyvertelen nőt – írja az ABC News.
Vágólapra másolva!

Vasárnap hajnalban egy texasi rendőr, Aaron Dean otthonában lőtte le Atatiana Jeffersont Fort Worth-ban. A 28 éves színesbőrű nő házához az egyik szomszéd riasztotta a rendőröket, aki szerint az egyik bejárati ajtó nyitva volt, ő pedig hiába járta körbe a házat, nem talált otthon senki.

Atatiana Jefferson viszont ekkor otthon volt, unokaöccsére, a 8 éves Zionra vigyázott. A fiú szerint a rendőrök nem kopogtak be, csak annyit hallottak, hogy valakik a ház közelében vannak. Mikor Atatiana a hátsó ablakhoz ment, hogy kinézzen, Dean fenyegetésként értelmezte a közeledtét,

felszólította, hogy tegye fel a kezét, majd szinte azonnal tüzet nyitott.

Atatianahoz mentőt hívtak, de a helyszínen meghalt.

A rendőrség közzétettek egy hőkamerás felvételt, amin látszik, hogy Dean szinte azonnal lőtt, amint meglátta a nőt. Lee Merritt polgárjogi ügyész, a család képviselője szerint alig 0,6 másodperc telt el a felszólítás a lövés között, a nőnek esélye sem lett volna reagálni a rendőrökre.

Dean hétfőn még azelőtt felmondott, még mielőtt többszörös szabályszegés felmenthették volna szolgálatai alól. A Fort Worth-i rendőrfőnök, Ed Kraus azt nyilatkozta, hogy számukra sem világos, miért kellett meghalnia a nőnek, és az egész rendőrség nevében bocsánatot kértek a családtól.

A rendőrség később egy fotót is közölt a nőről, amelyen egy pisztoly látható, ami Jefferson otthonában volt, és annál az ablaknál találták meg, ahol lelőtték. A családja szerint viszont Atatianának volt fegyverviselési engedélye, és elítélték a hatóságokat, amiért közzétették a képet, mivel azzal valószínűleg igazolni akarták a gyilkosságot.

A helyi rendőrség szerint az ügy kivizsgálásában az FBI is részt fog venni.

A nő családja közleményt adott ki, amiben azt írják, megkönnyebbültek most, hogy Deant letartóztatták és gyilkosság miatt emeltek vádat ellene. Továbbá abban is bíznak, hogy Atatiana halála miatt a hatóságok mindent megtesznek azért, hogy ne fordulhasson elő még egy ilyen eset.