V4NA: Muszlim gyilkosokat menteget a migráns hátterű politikus Ausztriában

Vágólapra másolva!
A hétvégi kitzbüheli ötös gyilkosság után Twitter-üzenetben vette védelmébe a hasonló bűncselekményeket elkövető iszlám vallású, migráns hátterű bűnözőket egy török származású osztrák zöldpárti politikus. A tragédiát az Osztrák Szociáldemokrata Párt helyi szervezete is a saját politikai célhajra használta fel – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

„Ha egy fehér férfi megöl öt embert, akkor az a médiának szerelmi gyilkosság. Ha az elkövető muszlim vagy migráns lett volna, akkor viszont természetesen <> vagy az <> miatt elkövetett gyilkosságról lenne szó" - írta Twitter-oldalán a Kitzbühelben történt ötös gyilkossággal kapcsolatban Alev Korun, a török migráns hátterű osztrák zöldpárti képviselő.

Az ausztriai egyik síparadicsomaként ismert Kitzbühelben egy 25 éves osztrák férfi – vélhetően szerelemféltésből – lelőtte volt barátnőjét, annak új barátját és három családtagját.

A férfit azóta letartóztatták és folyamatos megfigyelés alatt tartják.

Korun megszólalása komoly ellenszenvet váltott ki a bejegyzést kommentálók között.

Volt, aki általánosítással vádolta meg a képviselőt, mások szerint ezzel próbálja relativizálni az illegális bevándorlók bűncselekményeit.

Az egyik hozzászóló pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy míg a migránsok által elkövetett erőszakos cselekedeteket gyakran pszichikai betegségekkel magyarázzák, addig osztrák elkövetők esetében ez az indok szinte soha nem kerül elő.

Nem Korun volt az egyetlen, aki politikai célokra használta fel a kitzbüheli tragédiát.

Az Osztrák Szociáldemokrata Párt helyi szervezete a Facebook-oldalán a közismerten bevándorlásellenes Szabadságpárt (FPÖ) ámokfutásának nevezte a gyilkosságot.

Az azóta már eltávolított és semmilyen bizonyítékkal alá nem támasztott bejegyzésben azt írták, hogy a gyilkos az FPÖ politikusa volt, gyakran használta a „nigger" kifejezést és 220-as tempóban száguldozott az autópályán.