5 ember megölésével vádolnak egy 9 éves gyereket

2019.10.09. 11:15

Szándékos emberöléssel vádolnak egy kilencéves gyereket, aki öt ember halálát okozhatta – írja az ABC.

Egy lakókocsi felgyújtásával vádolnak egy kilencéves gyereket Illinois államban, ami a benne lakó ötfős család halálát okozta áprilisban. Az áldozatok között volt két 2 éves gyerek, és egy 1 éves is – írja a The Guardian.

A megyei ügyészség most szándékos emberölés és szándékos gyújtogatás miatt emelt vádat a gyerek ellen. A gyerek nemét nem közölték, és azt sem hozták nyilvánosságra, hogy volt-e kapcsolat a gyilkos és az áldozatok között.

Az viszont biztos, hogy tudott arról, hogy a család a lakókocsiban tartózkodott, amikor a tüzet okozta.

"Nehéz döntés volt. Tragédia, hogy az egyik legsúlyosabb vádat pont egy nagyon fiatal ember ellen emeltük – nyilatkozta Greg Minge a megyei ügyészség egyik ügyvédje.

Amennyiben elítélik, a gyerek minimum öt éves próbaidőt kaphat, de annak 21 éves koráig mindenképpen le kell járnia. Mellette valószínűleg terápiára, pszichológiai felmérésre és kezelésre kell járnia. Az illinoisi törvények szerint 10 éven aluli gyereket nem lehet őrizetben tartani, és a tárgyalása sem lesz nyilvános.

Nem példa nélküli, hogy egy 10 éven aluli gyereket gyilkossággal vádolnak. Múlt hónapban egy 9 évest vádoltak meg azzal, hogy megölte az anyját, de a bíró elutasította a vádakat.