Terrorcselekmény volt a limburgi teherautós gázolás

Truck hits vehicles - A seriously injured man ECONOMY TRAFFIC Casualties Accidents Coloured Use Blue light eight Automobiles Truck accident ACCIDENT SITE
07 October 2019, Hessen, Limburg/Lahn: A truck hit several vehicles in Limburg, Hesse. Approximately a dozen people were slightly injured and one seriously injured, the police announced on Monday. The driver of the truck was temporarily arrested after the incident at the station. The authorities spoke of a "major police operation". Photo: Sascha Ditscher/dpa - ATTENTION: The license plates of the participating vehicles were pixelated for legal reasons
Vágólapra másolva!
Hétfő este egy német kisvárosban, Limburgban egy szír migráns ellopott egy teherautót, amit később több kocsinak is nekivezetett. Sajtóértesülések szerint nem véletlen balesetről van szó, hanem terrortámadásról. A támadásban heten és a szír férfi sérült meg, aki helyszíni beszámolók szerint többször azt kiabálta, hogy Allah.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is megírta tegnap, autóknak ütközött egy teherautó Németországban, az esetben többen megsérültek.

Ma a ZDF német országos közszolgálati televízió biztonsági körökből származó értesülésekre hivatkozva azt közölte, hogy

terrorcselekménynek minősítették a németországi Limburgban hétfőn történt teherautós ütközést.

Összetört autók Hessenben Forrás: Picture-Alliance/AFP/Sascha Ditscher

A Hessen tartományi kisvárosban hétfő késő délutáni ütközésben

nyolc ember megsérült, köztük a teherautó vezetője.

A ZDF értesülése szerint a sofőr egy 30 éves szíriai férfi volt, aki lopta a járművet.

A szír migráns ellopta a kamiont Forrás: AFP/Sascha Ditscher

Az első rendőrségi közlemények még tucatnyi, köztük egy súlyos állapotban lévő sérültről szóltak. A Frankfurter Neue Presse (FNP) című lap a hírportálján azt írta, hogy 17 ember sérült meg.

Rengeteg autó összetört, a támadóval együtt nyolcan sérültek meg Forrás: Picture-Alliance/AFP/Sascha Ditscher

Az illetékes nyugat-hesseni rendőrkapitányság kedd reggel pontosította a sérültek számát. Twitter-bejegyzésükben közölték, hogy egy embert a helyszínen láttak el,

hetet kórházba szállítottak, ahonnan valamennyien még éjszaka távozhattak.

Mentő a terrortámadás helyszínén Forrás: Picture-Alliance/AFP/Sascha Ditscher

Tegnapi információ, hogy járókelők beszámolói szerint több alkalommal azt mondta a terrorista, hogy Allah.

Az FNP megtalálta a teherautó eredeti vezetőjét, aki elmondta, hogy egy közlekedési lámpánál várakozott, amikor az elkövető kirángatta a vezetőfülkéből és szó nélkül elhajtott. A lap szemtanúkra hivatkozva azt írta, hogy az elkövető az ütközés előtt felgyorsította a járművet.

Az ütközés után vérző sebekkel szállt ki a vezetőfülkéből, és zavartnak tűnt, mintha kábítószer hatása alatt állna.

A Bild című lap értesülése szerint a férfi hétfőn nap közben többször megpróbált teherautót szerezni, és volt már rendőrségi ügye, de nem iszlamistaként vagy közveszélyes iszlamistaként ismerték.

A dpa hírügynökség szerint a férfi 2015-ben érkezett Németországba, és 2016-ban korlátozott menedékjogi státuszt kapott. A hatóságok adatai szerint nem állt kapcsolatban iszlamistákkal vagy más szélsőséges körökkel.