Csak a bűnözés nő Londonban a muszlim polgármester vezetése alatt

Sadiq Khan, London polgármestere
LONDON, ENGLAND - JUNE 03: Mayor of London, Sadiq Khan, arrives at Southwark Cathedral near Borough Market to attend the first anniversary of the London Bridge terror attack on June 3, 2018 in London, England. The anniversary will be marked by a service at Southwark Cathedral to honour the emergency services' response to last year's attack on 3 June, followed by a short procession from the cathedral to Southwark Needle, at the corner of London Bridge, ending with a minute's silence at 4.30pm. (Photo by Chris J Ratcliffe/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Folyamatosan nő a bűncselekmények száma Londonban, és láthatóan a muszlim Sadiq Kahn főpolgármester képtelen megbirkózni a problémával. 
Vágólapra másolva!

Már a baloldali elfogultságáról híres BBC sem tudja tagadni, hogy a Londonban uralkodó állapotok katasztrofálisak. Az adatokat 34 rendőrőrsről gyűjtötték be, és ezekben aztán minden van: támadás, rablás, szexuális bűncselekmények, halálos fenyegetések, gyilkossági kísérletek. Ebben az évben több mint 110 gyilkossági ügyben indítottak nyomozást a fővárosban, a halálesetek kétharmadát késelés okozta – írta a 888.hu.

Sadiq Khan vezetése alatt London egyre élhetetlenebb Forrás: Getty Images/2018 Getty Images/Chris J Ratcliffe

A kimutatás szerint a késeléses bűnesetek száma Angliában és Walesben 2014 óta 81 százalékkal növekedett. A vádemelések aránya viszont 20 százalékkal csökkent. A legszomorúbb adat, hogy a halálos késelések száma a legmagasabb azóta, hogy erről statisztikát kezdtek vezetni még 1946-ban.

A 2018-as év végéig 132 emberölés történt, ami azt jelenti, hogy évtizedek óta Sadiq Khan főpolgármestersége produkálta a legrosszabb számokat.

A brit fővárosban uralkodó állapotokat jól mutatja, hogy a késelések száma 52, a lövöldözések száma 30, míg az emberölések száma 24 százalékkal emelkedett 2016 óta.

Budapest jóval élhetőbb, mint London

Mint arról korábban beszámoltunk, Budapest lekörözi Londont egy friss felmérés szerint: a magyar főváros biztonságosabb, élhetőbb. Az elmúlt évek nemzetközi és európai fejleményeivel szoros összefüggésben, valamint a 2010-es budapesti, illetve részben a 2016-os londoni vezetésváltásnak is köszönhetően Európa két jelentős fővárosa merőben más fejlődési utat jár be, és ez mára a mindennapokban is jól érezhető változást eredményezett az ott élő polgárok, sőt a turisták, külföldiek számára is - olvasható a Századvég legfrissebb kutatásában.