Allah Akbart üvöltözött előző éjjel a négy rendőrt Párizsban halálra késelő gyilkos

Vágólapra másolva!
Egyre több jel mutat arrafelé, hogy muszlim terrortámadás volt tegnap Párizsban, a rendőr-főkapitányság épületében. A francia ügyészség azonban nem mond semmit ezzel kapcsolatban. Mint tegnap részletesen megírtuk: egy martinique-i férfi, aki a párizsi főkapitányságon dolgozott irodistaként, késsel halálra szúrta négy kollégáját. Egyikük egy nő volt, a másik a közvetlen főnöke. Ezután a gyilkos férfit agyonlőtték. A férfi egy párizsi (nem különösebben jó hírű) elővárosban lakott. A gyilkosságsorozat után a martinique-i férfi feleségét letartóztatták.
Vágólapra másolva!

Kiderült: a martinique-i férfi másfél éve áttért a muszlim hitre. A V4NA nemzetközi hírügynökség információi szerint az elővárosban (Gonesse) rendszeresen a vallásos muszlim ruhában, a djellabában járt-kelt, és úgy is ment mindig a helyi mecsetbe. A férfi felesége is muszlim.

A feleség a kihallgatásakor természetesen védeni próbálta férjét, szerinte már napok óta látomásai voltak. És hogy rosszkedvű volt, mert a munkahelyén szerinte nem becsülték meg kellőképpen. Ugyanakkor Gonesse-ben a gyilkos férfihez közel lakott egy helyi rendőr, aki az ügyészségnek ma elmondta a Le Figaro szerint, hogy a mészárlás előtti hajnalban kétszer is azt üvöltözte, hogy Allah Akbar.

A gyilkos egyébként súlyos halláskárosult.

A V4NA nemzetközi hírügynökség információi szerint - ahogy tegnap megírtuk - a gyilkost közvetlen felettese kérdőre vonta: miért nem köszön a martinique-i férfi egy idő óta egyetlen női kollégájának sem.

Este 7 óra körül kiderült: már nem a hagyományos ügyészség, hanem az antiterrorista ügyészség nyomoz. Azaz, egyre valószínűbb: terrortámadás volt, a gyilkos közelmúltját ismerve pedig muszlim terrortámadás.