Meghalt a maratonfutó, akibe pár méterrel a cél előtt csapott bele a villám

villám csapott az amerikai maratonfutóba
Thomasszal sokszor együtt futott a felesége is. Ashley ezúttal kihagyta a versenyt, három kisgyerekükkel együtt közel a célvonalhoz szurkolt a férjének.
Vágólapra másolva!
Drámával végződött a múlt hétvégén az amerikai Elk Cityben rendezett hosszútávú futóverseny. Egy háromgyerekes fiatalemberbe mindössze pár száz méterrel a cél előtt csapott bele a villám, az életét minden igyekezet ellenére sem sikerült megmenteni - számolt be a tragikus esetről az Eu.usatoday.com hírportál. 
Vágólapra másolva!

Az andoveri 33 éves Thomas Stanley tapasztalt maratonfutónak számított, aki korábban már több maratonfutó versenyen is indult, és általában az első tíz befutó között végzett. Így volt ez most szombaton is, amikor rajthoz állt a Kansas állambeli Elk Cityben megrendezett 50K FlatRock futóversenyen.

Thomas Stanley a családjával. Forrás: Facebook

Az 50 kilométeres táv lefutására több mint 100-an vállalkoztak, köztük Thomas, akibe a városi parkban, mindössze 400 méterre a célszalagtól csapott bele a villám.

- nyilatkozta az egyik helyi tévécsatornának Carolyn Robinson, a FlatRock futóversenyeket szervező cég igazgatónője.

Thomasszal sokszor együtt futott a felesége is. Ashley ezúttal kihagyta a versenyt, három kisgyerekükkel együtt közel a célvonalhoz szurkolt a férjének Forrás: Facebook

A 3 gyerekes, mélyen vallásos családapa Kansas Cityben dolgozott egy nonprofit vallástudományi vezetőképző központban. Egyik kollégája szerint, amikor csak ideje engedte, jótékonysági akciókon vett részt.

- nyilatkozta Thomas egyik kollégája, Ben Davis.

A tragikus körülmények között elhunyt fiatalmber kollégái vasárnap létrehoztak egy adományszámlát azzal a céllal, hogy 100 ezer dollárral (30 millió forint) segítsenek a családján.

Két nap alatt ebből 60 ezer dollárt már sikerült is összegyűjteniük.