Ismét partra vetett delfinek pusztultak el, ezúttal a Egyesült Államokban - videó

Gömbölyűfejű delfin, Dél-Karolina
Vágólapra másolva!
A múlt héten több mint száz delfin pusztult el a nyugat-afrikai partokhoz közeli Zöld-foki Köztársaság egyik szigetén, legutóbb pedig Dél-Karolinában vetett partra a víz több gömbölyűfejű-delfint is. Peyton Sasnett tengerbiolóus szerint ezek az állatok száz mérföldre élnek a partoktól, így egyértelműen riasztó, amikor ilyen közel kerülnek a partokhoz. 
Vágólapra másolva!

Biológusok végeznek boncolást azon a négy gömbölyűfejű-delfinen, amelyeket szombat reggel találtak meg a dél-karolinai Edisto Beach településen. Egyikük magától pusztult el, hármat pedig elaltattak. Azt egyelőre nem tudják, hogy hány napja lehettek a parton.

Elmondta, hogy

ezek az állatok általában száz mérföldre élnek a partoktól, így egyértelműen aggasztónak tartja, amikor ilyen közel kerülnek a partokhoz.

A boncolás - amely néhány hétig is eltarthat - meg fogja állapítani, hogy a delfinek belső sérüléseket szenvedtek-e, vírussal fertőzödtek-e meg vagy emberi tényező miatt haltak meg. Ilyen lehet az óceánokban lévő műanyag elfogyasztása is.

Egyértelmű fizikai sérülésnek nem volt jelen a delfineken. Elképzelhető, hogy a négy elpusztult állat két anya volt utódjaikkal.

Júliusban Georgia államban mintegy ötven hasonló delfint került partra, nem tudni miért. Helyi lakosok tucatjai próbálták őket visszaterelni az óceánba, de legalább három delfint elpusztult - írja CBS News.