V4NA: Soros fiával tárgyalt New Yorkban a bevándorláspárti spanyol miniszterelnök

Vágólapra másolva!
New Yorkban egyeztetett Spanyolország gazdasági helyzetéről Pedro Sánchez ideiglenes spanyol bevándorláspárti miniszterelnök Soros György amerikai milliárdos fiával, Alexanderrel. A Soros-birodalom trónörököse Instagram-oldalára rakott fel egy közös szelfit a szocialista politikussal. Nem először találkozott az amerikai metropoliszban Sánchez Soros Györgyhöz köthető emberekkel, ráadásul a milliárdossal is jó viszont ápol – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Pedro Sánchez bevándorláspárti spanyol miniszterelnök is rész vesz New Yorkban az ENSZ közgyűlésén, ahol fényképek tanúsága szerint a sűrű programjában talált időt arra, hogy találkozzon a milliárdos, Soros György fiával, Alexanderrel.

A Soros-birodalom fiatal trónörököse Instagram-oldalán megemlékezett a spanyol politikussal történő találkozásáról.

"Pendro Sánchez, spanyol miniszterelnök sok dologban kiváló, a többi közt a szelfikben. Jó volt hallani a nézeteit Spanyolország gazdaságának a jövőjéről, főleg az ambiciózus kezdeményezéseiről a megújuló energiák terén, hogy az országa zöldebb legyen" - írta a kép alá Alex Soros.

Nem lehet véletlen, hogy Sánchez éppen most találkozott a Soros-birodalom trónörökösével, ugyanis Spanyolországban november 10-én ismét választásokat rendeznek,

miután a Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) áprilisban megnyerte ugyan a választásokat, de nem akkora fölénnyel, hogy önállóan kormányozzon.

Az Unidas Podemos (Együtt Képesek Vagyunk Rá) nevű szélsőbaloldali politikai tömörüléssel folytatott koalíciós tárgyalásai pedig sikertelenek voltak. Ezzel véget ért a spanyol demokrácia XIII. parlamenti ciklusa, amely a második legrövidebb volt az ország történetében, összesen 126 napig tartott.

A Spanyol Szocialista Munkáspárt politikusa nem először találkozott New Yorkban Soros Györgyhöz közeli emberekkel.

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara Spanyolországban (AmCham Spain) honlapja szerint, tavaly szeptember 26-án Sánchezt New Yorkban látta vendégül a kereskedelmi kamara, ahol multinacionális nagyvállalatok, amerikai befektetési alapok, illetve egyéb globális pénzügyi részvényesek képviseltették magukat.

A leírás alapján, a találkozás célja az volt, hogy elemezzék a spanyol gazdaság helyzetét európai kontextusban és a spanyol kormány fő cselekvési irányait.

A megbeszélésen a honlap szerint képviseltette magát a Blackstone, a York Capital, a Morgan Stanley, a Lone Star Funds, az AIG, a Brookfield, a Providence, a Citigroup, az American Express, a Key Square, a Centerbridge, a Soros, a McKinsey & Company, illetve a Bank of America Merrill Lynch.

A tárgyaláson, amelyet zárt ajtók mögött rendeztek, a sajtó kizárásával több téma is felmerült.

Például a brexit, a katalóniai és a venezuelai helyzet, bankügyek, megújuló energetika, költségvetési konszolidáció, szociális és kiberbiztonság, illetve az Egyesült Államok is.

Az AmCham Spain egy fotót is megosztott a részvevőkről.

Forrás: V4NA

A fénykép jobb oldalán látható egy nő, Dawn Fitzpatrick, aki Soros György egyik megbízható szövetségese. Fitzpatrick a Soros Fund Management 25 milliárd dollárja felett diszponált 2017-ben, illetve ő felel a Nyílt Társadalom Alapítvány pénzügyi alapjaiért is.

Köztudott, hogy Pendro Sánchez jó viszont ápol a bevándorláspárti milliárdossal.

A spanyol sajtó úgy tudja, hogy egy informátor szerint – aki közel áll a miniszterelnök köreihez – Sánchez és Soros között baráti a viszony, amely annak köszönhető, hogy a politikus évekig nemzetközi megfigyelőként dolgozott választásokon.

Az Okdiario spanyol hírportál szerint Sánchez még 2018-ban, alig három hónappal megválasztása után komoly támogatást kapott New Yorkban befolyásos üzletemberektől, többek között Dawn Fitzpatricktől is, aki a Soros Fund Managementnél dolgozott.

Emlékezetes egyébként, hogy

2018 nyarán (néhány héttel a fenti kép elkészülte előtt) titokban találkozott Sorossal, a madridi miniszterelnöki rezidencia épületében, a Moncloa-palotában.

A megbeszélés nagyjából másfél óráig tartott a spanyol Okdario által kiszivárogtatott információk alapján.

A portál szerint Soros megbeszélést folytatott Josep Borrell Fontelles akkori külügyminiszterrel is, aki 2004 és 2007 között az Európai Parlament elnöke volt, jelenleg pedig az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője.