Magyarország növelte a fejlődő világ felzárkóztatására szánt támogatását

SZIJJÁRTÓ Péter; Szijjártó Péter miniszter New Yorkban
New York, 2019. szeptember 27. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal az ENSZ Közgyűlés általános vitáján New Yorkban 2019. szeptember 26-án. MTI/KKM/Burger Zsolt
Vágólapra másolva!
Magyarország 285 millió dollárra növelte a fejlődő világ felzárkóztatására szánt támogatását - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban azon a konferencián, amelyet az ENSZ-közgyűlés ülésszakához kapcsolódóan rendeztek a legkevésbé fejlett országok csoportjának helyzetéről.
Vágólapra másolva!

A magyar diplomácia vezetője emlékeztetett rá: a migrációs válság megoldásával kapcsolatban Magyarország azt az elvet vallja, hogy a segítséget oda kell vinni, ahol rászorulnak.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal az ENSZ Közgyűlés általános vitáján New Yorkban, 2019. szeptember 26-án. Forrás: MTI/KKM/Kkm/Burger Zsolt

- tette hozzá.

Az Afrika számára nyújtott támogatást Magyarország idén ötszörösére növelte, és az elérte a 25,6 millió dollárt. A legkevésbé fejlett országok csoportja számára pedig hétszer annyi forrást biztosít, mint korábban, 29 millió dollárt - mondta el Szijjártó Péter.

Magyar támogatással a legjelentősebb programokat Laoszban kezdték meg a vízgazdálkodás terén, ott a hozzájárulás értéke eléri a 26 millió dollárt.

Magyarország mindemellett évente 4873 ösztöndíjat biztosít afrikai, ázsiai és dél-amerikai hallgatóknak, hogy magyar egyetemeken tanulva a fejlett világéval versenyezni képes tudásra tegyenek szert, és hozzájáruljanak hazájuk fejlesztéséhez.

Egy másik felszólalásában Szijjártó Péter azt jelentette be, hogy

amelynek célja a nők elleni erőszak megelőzése, illetve megállítása.

Ezen túlmenően 25 ezer dollárral támogatja a kormány a Nemzetközi Vöröskereszt tevékenységét, amely arra irányul, hogy humanitárius válságok során ne követhessenek el szexuális vétségeket védtelen emberekkel szemben.