Az ellenzéki előválasztás legitimitását kérdőjelezi meg Karácsony kiszivárgott beszéde

KARÁCSONY Gergely; BERKI Krisztián; PUZSÉR Róbert
Budapest, 2019. szeptember 18. Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt (b2) sajtótájékoztatót tart az Átrium színház előtt, a budapesti Margit körúton 2019. szeptember 18-án. Karácsony Gergely főpolgármesterként pályázati alapot hozna létre a fővárosi független színházak, művészeti műhelyek támogatására. A háttérben egy teherautó áll, amelyen Karácsony Gergely, Puzsér Róbert és Berki Krisztián főpolgármester-jelölteket ábrázoló, Budapest nem cirkusz! Ne bízzuk rájuk a várost! feliratú plakát látható. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Az ellenzéki előválasztás legitimitását kérdőjelezi meg Karácsony Gergely, az ellenzék teljesen alkalmatlan főpolgármester-jelöltjének csütörtökön kiszivárgott hangfelvétele, amelyben MSZP-s és DK-s politikusokat minősít, fenyegetéseket és lopást is említ, valamint az ellenzéki együttműködés résztvevőivel vívott csatákról beszél - mondta ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője az M1 aktuális csatornán.
Vágólapra másolva!

Az alkotmányjogász elmondása alapján, a sorok közül azt is lehet olvasni, hogy Karácsony Gergely szerint vigaszág Horváth Csaba MSZP-s politikus számára, hogy Zuglóban polgármesternek indulhatott, amiért cserébe a szocialista politikus részt vett az előválasztás folyamatában.

Karácsony Gergely Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Lomnici hangsúlyozta:

Az ellenzéki főpolgármester-jelölt a hangfelvételen többek között azt mondta,

ha visszamegyek Zuglóba, akkor engem elásnak, tudnék sztorikat mesélni

- emlékeztetett a szakértő, megjegyezve hogy itt bejön a Kúria azon büntetőjogi határozata, amely kimondja, hogy

Ha ilyen ügyről tudott Karácsony Gergely és nem tett feljelentést, akkor a rendőrség kell kivizsgálja az ügyet - mondta ifj. Lomnici Zoltán.