Itt a politikai korrekt járvány: a klímaszorongás

klímaváltozás klímaválság klímaszorongás klímaválság klímasztrájk
Az első klímasztrájk Ho Chi Minh-ban
Vágólapra másolva!
Új járvány  a gyerekek körében szerte a világon, ami nem más, mint a klímaszorongás. A 16 éves Asperger-szindrómás aktivista, az ENSZ-ben enyhén szólva színpadiasan szónokló Greta Thunberg láthatóan nincs jó hatással sok gyerekre.
Vágólapra másolva!

A liberális gondolkodás már a gyerekeket is megfertőzte, akik között új betegségként megjelent a klímaszorongás. A szakemberektől mostanában egyre több szülő kér segítséget, mivel a nyáron még jobban megerősödött a jelenség a fiatalok körében – írja a V4NA.

Greta Thunberg Forrás: Picture-Alliance/AFP/Daniel Bockwoldt

A balliberális zöldpropaganda fejlődéséből adódóan odáig fajult a helyzet, hogy az egyébként fontos közügyként számon tartott jelenséget nem is lehet egyszerűen klímaváltozásnak nevezni. Hanem a propagandisták által bevezetett olyan új, rémületet keltő kifejezéseket javallott használni, mint a klíma-vészhelyzet, klímakrízis vagy klímakatasztrófa. Ezzel is növelve azt a befolyásoló erőt, amivel

manipulálni kívánják a választópolgárokat és persze, a gyerekeket.

A V4NA nemzetközi hírügynökség információi szerint a gyerekek több helyről is azt hallják, hogy az emberiségnek már csak 10-12 éve van hátra a klímaváltozás – píszi nyelven: klímakatasztrófa – miatt, ami megijeszti őket. Ez a félelem normális - sőt elvárt -, hiszen a gyerekek nem látják a jövőjüket, illetve a jelenség okaival és megoldásaival sincsenek tisztában. Persze, a Greta Thunberggel reklámozott politikai kampány éppen a gyerekek befolyásolhatóságára alapoz, illetve arra, hogy a szülőkre pedig a gyerekeiken keresztül lehet legkönnyebben hatni.

Szakértők szerint a klímaszorongás több formában is megjelenhet az embereknél, például haragként, amit a látszólagos politikai tétlenség miatt éreznek. Ezenfelül az USA pszichiáterei mostanában egyre többször hallják azt a fiataloktól, hogy minek tanuljanak és jelentkezzenek egyetemre, amikor úgyis mindjárt itt a világvége.

Viszont nem kellett sokáig aggódnunk, mert egy igazán komoly – természetesen függetlenobjektív - "szakember", Dr. Lise Van Susteren pszichiáter felfedezte, hogy mi

az egyetlen sikeres gyógymód: az aktivizmus.

Szóval a balliberális establishmenthez tartozó szakértők is csak megerősítik a fiatalokat abban, hogy a klímaváltozásra felépített politikai marketinget maradéktalanul fogadják el egyetlen szentigazságként.

Hangulatkeltés helyett valódi objektivitás

Most nézzük meg, hogy mikor valaki klímaszorongásban szenved, akkor azt kiemelt elérésszámmal jutalmazza meg a közösségi média, ezzel is megerősítve a felhasználókat abban, hogy amit tesznek, az helyes. Így történik ez Greta Thunbergnek az ENSZ-ben tartott - láthatóan előre begyakorolt -beszédéről közzétett tartalmakkal, illetve azokkal a bejegyzésekkel is, amiket a klímaaktivista "bajtársai" tesznek közzé.

Az aktivizmus mellett azért jelen vannak más gyógymódok is, például, ha a szorongók által okozott fejetlenség helyett ésszerűen vitatják meg a kérdést. Továbbá CJ Pearson, szabadgondolkodó (konzervatív) aktivista kitűnő példa arra, hogy a fiatalkor nem feltétlen mentség a naivitásra (hogy ne használjunk erősebb kifejezést...) vagy éppen az agresszivitásra, amit Thunbergtől és társaitól láthatunk. Ugyanis a 17 éves Pearson – akit nem tudtak megfertőzni klímaszorongással – egy Instagram-bejegyzésben hívta fel Greta Thungberget, hogy vitassák meg nyilvánosan a klímaváltozás problémáját.

Azonban erről a vitafelhívásról már csak Twitterről értesülhettünk, mert a poszt közzététele után az Instagram letiltotta a konzervatív fiatalt.

Ezzel is megerősítve azt az álláspontot, hogy a Facebook-Instagram csakis kifejezetten a baloldaliak klímanarratíváját támogatja.