Földrengés Pakisztánban, harminckét halott, többszáz sérült - videó

földrengés, Pakisztán
Mírpur, 2019. szeptember 24. Teljesen széttöredezett úttest a a Kasmír pakisztáni fennhatóságú részén található Mírpurban 2019. szeptember 24-én, miután 5,8-as erősségű földrengés rázta meg a térséget. A természeti katasztrófában legkevesebb 19 ember életét vesztette, több mint 300 megsérült, házak és boltok tucatjai szenvedtek károkat. MTI/EPA
Vágólapra másolva!
Kedden 5,8-as erősségű földrengés volt a Kasmír Pakisztánhoz tartozó részében fekvő Mírpur városában és környékén. Már harminckét halálesetről számoltak be a hatóságok, miközben a heves esőzés akadályozza az esetleges túlélők megtalálását - közölték szerdán a hatóságok.
Vágólapra másolva!

Erős földrengés rázta meg Pakisztán északkeleti részét kedden. A hatóságok egyik képviselője beszámolt arról, hogy több mint 450 sérültet ápolnak a mírpuri kórházakban. Százötven sérült állapota válságos. Attól lehet tartani, hogy tovább emelkedik a halottak száma.

Utórezgésektől való félelem miatt sok helyi lakos otthonán kívül töltötte az éjszakát.

Az alábbi videón látszik, ahogy egy ember éppen hogy megússza azt, hogy egy leomló épület törmelékei maga alá temessék.

A mirpuri rendőrfőnök elmondta, hogy motorokkal hozzák el az embereket egy olyan helyszínről, ahol egy híd is megsemmisült és a főút is megrongálódott a csatorna mentén.

Teljesen széttöredezett úttest a Kasmír pakisztáni fennhatóságú részén található Mirpurban 2019. szeptember 24-én, miután 5,8-as erősségű földrengés rázta meg a térséget. Forrás: MTI/EPA/-

A helyi katasztrófavédelem munkatársai szerint folyamatosan érkeznek a bejelentések hozzájuk, mely szerint

több helyen is súlyosan megsérültek az utak.

Mirpur, 2019. szeptember 24. Teljesen széttöredezett úttest a Kasmír pakisztáni fennhatóságú részén található Mírpurban 2019. szeptember 24-én, miután 5,8-as erősségű földrengés rázta meg a térséget. A természeti katasztrófában legkevesebb 19 ember életét vesztette, több mint 300 megsérült, házak és boltok tucatjai szenvedtek károkat. MTI/EPA Forrás: MTI/EPA/-

Mirpur és Kotli körzetekben megszakadt a villamosenergia-ellátás is. Eddig 200 sátrat, 800 takarót és 110 mentést végző személyt küldtek a helyszínre.

Az egyik helyi boltos szerint remegtek a falak a földrengés idején.

- nyilatkozta a tulajdonos.

Az utca tele volt a megsérült házak és boltok törmelékeivel. A fejsérülést szenvedő 65 éves Ramzan Ahmad héttagú családjával volt, amikor házuk összedőlt.

- mondta a Reutersnek.

Forrás: MTI/EPA/Rahat Dar

A hatóságok a mentéshez vezényelték a légi erőt és a hadsereg műszaki alakulatait, de munkálataikat nehezíti a térséget sújtó heves eső.

Egy rendőr elmondta, úgy vélik,

még lehetnek túlélők a romok alatt,

de a megrongálódott utak és a rendkívüli időjárási körülmények akadályozzák az eljutást egyes településekre.

A helyi meteorológia szolgálat jelentése szerint a következő négy napban a régióban folytatódik az esős idő.

A rázkódások annyira erősek voltak, hogy a több mint 800 kilométerre fekvő indiai New Delhiben is érezték, az emberek több helyen az utcára futottak otthonukból és a hivatalokból - olvasható az Aljazeera.com oldalon.