Esküvőre ment, majd kórházba került: vaszabit evett avokádó helyett

avokádó
Vágólapra másolva!
Egy izraeli nőt megtört szív szindrómával diagnosztizáltak kórházba érkezését követően, miután egy esküvőn nagy mennyiségben evett vaszabi mártást avokádó helyett.
Vágólapra másolva!

A hatvan év feletti nő egy lakodalmon lett rosszul, amikor nagy mennyiségben evett abból a mártásból, amiről azt gondolta, hogy avokádó. De nagyon gyorsan rájött, hogy az nem avokádó, hanem japán vízitorma, vagyis vaszabi - olvasható a Fox News oldalán.

A nő egy hirtelen nyomást érzett a mellkasában, mielőtt az érzés a karjai felé indult volna. Ez több óráig tartott, mégis úgy döntött, hogy marad az esküvőn. Másnap reggel azonban kényelmetlenül és gyengének érezte magát, ezért úgy döntött, hogy elmegy az orvoshoz.

Az orvosok megvizsgálták és megállapították, hogy ez a betegség egyfajta szívizomelfajulás, mely a szívizom egy részének ideiglenes gyengeségét okozza,

a közbeszédben megtört szív szindrómának nevezik, ami a szív ideiglenes betegsége stresszhelyzet hatására.

Általában erős fizikai vagy érzelmi stressz hatására alakul ki, mint amikor elveszítjük szerettünket vagy autóbalesetet szenvedünk.

A bajba került nő a megfelelő kezelés hatására felépült. Ez az első vaszabi fogyasztás által kiváltott ilyen jelenség az IFL Science-ben megjelent írás szerint.