Donald Trump nevetségessé tette Greta Thunberget, a klímaélősködők játékszerét

Horizontal ARRIVAL US President Donald Trump arrives at Pittsburgh International Airport in Pennsylvania on August 13, 2019 before visiting the Shell Pennsylvania Petrochemicals Complex in nearby Monaca. (Photo by Nicholas Kamm / AFP)
Donald Trump
Vágólapra másolva!
Hiába ájuldozik a hazai és nemzetközi balliberális elit Greta Thunbergnek az ENSZ klímacsúcsán elmondott beszéde miatt, Donald Trump amerikai elnök - érthetően - észre sem vette a 16 éves klímavédő aktivistát az eseményen. Miután értesült róla, hogy Thunberg is jelen volt, sőt, még beszédet is mondott, Twitter-oldalán fejtette ki szellemesen a véleményét a történtekről.
Vágólapra másolva!

Tegnap több mint 60 állam- és kormányfő, köztük Áder János köztársasági elnök részvételével kezdetét vette az ENSZ klímacsúcsa New Yorkban, amelyen felszólalt az eseményre vitorlással érkező Greta Thunberg is. A 16 éves svéd klímaaktivista őszintének bajosan nevezhető, színpadias beszédében többek között arról szónokolt, hogy a politikusok ellopták az álmait és a gyerekkorát, valamint cserben hagyták a generációját. A hazai balliberális médiaszekció ugyan áradozott a svéd kislány sajátos teljesítményéről, Donald Trump amerikai elnököt hidegen hagyta a dolog, és nemes egyszerűséggel elsétált mellette.

Utólag viszont kommentálta Thunberg sírásba oltott beszédét, és nem kevés iróniával azt írta Twitter-oldalára, hogy

Tegnap számoltunk be a V4NA nemzetközi hírügynökség összefoglalója alapján, hogy Thunberg felfedezése és népszerűsítése azonban egy csöppet sem tűnik véletlennek, mivel édesanyjának éppen három nappal az után jelent meg könyve, hogy lányáról cikkezni kezdtek az újságok, "felfedezője" pedig néhány hónap alatt 10 millió forintos haszonra (egy svéd korona kb. 31 forint, így ez 310 millió forintot ér) tett szert Greta nevének köszönhetően. A klímaaktivisták egyébként egy beteg gyereket használnak ki, Greta Thunberg az utóbbi időben saját maga is szokott arról írni, hogy Asperger-szindrómás, ami - lényegét tekintve - az autizmus enyhébb formája.

Természetesen a klímavédelem nagyon fontos ügy, csakhogy erről vezető politikusoknak, tudósoknak kell beszélni és tenni, ahogy érthetően beszélnek és tesznek is. De nem egy 16 éves, alapvetően tanulatlan lánynak, aki éppen most maradt ki az iskolából, egészen pontosan: egy évet halasztott.