Meztelenül zaklatott egy pedikűrös lányt a metoo-mozgalmat támogató, világhírű francia énekes

Patrick Bruel, dalszerző
French singer Patrick Bruel performs on stage during the 35th edition of the Francofolies Music Festival, in La Rochelle, southwestern France, on July 14, 2019. (Photo by XAVIER LEOTY / AFP)
Vágólapra másolva!
A Le Parisien írt róla először, de később a Le Figaro és a kanadai médiumok is részletesen beszámoltak az ügyről és a fejleményekről: a világhírű francia énekes, sikeres színész és saját bevallása szerint szenvedélyes pókerjátékos, Patrick Bruel augusztusban meztelenül mutogatta magát egy 21 éves pedikűrös-manikűrös lánynak és rá akarta venni, hogy szexeljenek. A sztár tagad, a lány felmondott a munkahelyén. Patrick Bruel korábban egyébként a metoo-mozgalom élharcosa volt. A V4NA nemzetközi hírügynökség vette észre, hogy Bruel instagramján néhány nappal később kitett egy képet, mintha mi sem történt volna, egy lemezfelvétel közben mutogatta magát és azt írta, hogy viszlát (vagyis, hamarosan találkozunk).
Vágólapra másolva!

Patrick Bruel augusztus 9-én koncertezett Korzika szigetén, Ajaccio-ban. A koncert előtt - hivatalosan - kért egy masszőzt, mire a hotel a 21 éves lányt küldte, aki úgynevezett esztétizáló munkatársi státuszban dolgozott a luxusszállóban. Ez azt jelenti, hogy manikűrös-pedikűrös és masszőz is.

A Le Parisien úgy tudja, hogy Patrick Bruel a hotelben látta meg korábban a lányt és külön kérte, hogy este a fellépése helyszínére ez a lány jöjjön.

A lány azzal vádolja Patrick Bruelt, hogy amint belépett az ajtón, az énekes ledobta a törülközőjét, meztelenül mutogatta magát és szexuális szolgáltatást követelt tőle. Közben az ajtó zárva volt. Patrick Bruel végül elengedte a lányt, mert hamarosan kezdődött a koncertje.

Patrick Bruelt a rendőrség szeptember közepén kihallgatta, exhibicionizmussal és szexuális zaklatással gyanúsítja. Chalons-en-Champagne-ban hallgatták meg, és napokon belül kiderül, hogy bíróság elé kerül-e.

A világhírű énekes mindent tagad, pontosabban csak részben mindent. Azt

elismerte, hogy meztelen volt, de ezt azzal magyarázza, hogy borzalmasan meleg volt a szobában.

Ennek némileg ellentmond, hogy természetesen volt légkondicionáló a korzikai színházban. (Később azt is állította, hogy egy törölközőt magára tekert.) Az sem tökéletes védekezés, hogy azért is képtelenség, hogy ő ilyesmivel próbálkozott volna, mert szerinte bárki bejöhetett. Képtelenség a védekezés, hiszen a lány szerint az ajtó zárva volt. Egy másik érve, hogy ártatlanságát bizonyítsa, az volt, hogy a koncert helyszínén voltak a gyerekei is, és szerinte ez kizárja, hogy ilyenkor ilyesmiket tenne...

Az üggyel megbízott ajaccio-i nyomozók kihallgatták a hotel személyzetét is, akik a fiatal nő vádjait „hitelesnek" tartották. Mindenesetre, a 21 éves lány felmondott a munkahelyén. Patrick Bruel pedig lemondta kanadai útját, rengeteg interjúját koncertkörútja előtt. Emiatt különösen sokat foglalkoznak az üggyel a quebec-i médiumok.

Patrick Bruel az egyik legsikeresebb francia énekes és színész.

Minek nevezzelek című vígjátékát a magyar mozik is játszották, de ő volt Sophie Marceau partnere is a Szex, szerelem, terápia című komédiában, amiben egyébként egy szexmániás férfit játszik.

Sophie Marceau és Patrick Bruel a Szex, szerelem, terápia című filmben

Aktívan politizál egyébként évtizedek óta Patrick Bruel. 2007-ig harcos baloldali volt, majd amikor Ségolene Royal szocialista elnökjelölt a gazdagok ellen készült törvényeket hozni, elfordult a baloldaltól, sőt 2012-ben kifejezetten Francois Hollande szocialista elnökjelölt ellen agitált: nem ideológiai okokból, hanem nyíltan ellenezte Bruel a tervezett luxusadót. (az évi 1 millió eurós jövedelem feletti részt 75%-os adóval akarta Hollande büntetni).

A luxusadót egyébként nem vezették be, így Bruelt sem akadályozta semmi, hogy 2017-ben már Francois Hollande bukott gazdasági miniszterét, Emmanuel Macront támogassa az elnökjelölti kampányban.

Patrick Bruel mostani ügye azért is érdekes, mert ő volt Franciaországban a metoo egyik harcosa, mondhatni, propagandistája.

Arról beszélt még a Weinstein-botrány idején, hogy nagyon örül, hogy végre kiderülnek ilyen ügyek, és hogy vele ilyen sohasem fordulhatna elő.