Manikűrösnél járt, később több műtéttel kellett megmenteni a karját

húsevő baktérium, Tennessee
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok Tennesse államában egy nőnek több műtéten is át kellett esnie, hogy megmentsék a karját, miután egy Knoxville-i körömszalonban húsevő baktériummal fertőződött meg. Jayne Sharp kezéről elhalt nagy szövetdarabokat kellett eltávolítani.
Vágólapra másolva!

Húsevő baktériummal fertőződött meg egy amerikai nő a Tennessee állambeli Knoxville városában. Jayne Sharp nagyjából egy hónappal az után vette észre a tüneteket, hogy megvágták a hüvelykujját a Jazzy Nail Barban manikűrözés közben.

Az ujja elkezdett lüktetni, és annyira betegnek érezte magát, hogy aludni sem tudott aznap éjjel.

Sharp már másnap egy influenzavizsgálatra ment, mely negatív lett, de Nikki Brown nővér a szokatlan mennyiségű duzzanat körül húzott egy vonalat, és közölte, hogy figyelje, rosszabb lesz-e a helyzet. Másnap telefonon beszéltek egymással, a nővér pedig mondta neki, hogy menjen be a sürgősségi osztályra, miután a duzzanat elterjedt, és a karja tele lett vörös kiütésekkel.

- mondta Dr. Udit Chaudhuri belgyógyász specialista, Sharp kezelőorvosa. Hozzátette, hogy

húsevő baktériummal vágás vagy nyílt seb útján lehet megfertőződni,

mely a bőr alá jutva a lágyszövetekbe és a véráramba is be tud kerülni. Legyengült immunrendszerrel nagyobb esély van megfertőződni ilyen baktériummal. Jayne Sharp cukorbeteg, amely fogékonyabbá tette erre - mondta Chaudhuri.

A Jazzy Nail Bar menedzsere elmondta, hogy az eset után néhány nappal átestek egy állami ellenőrzésen.

A szalon az állami előírásoknak megfelelően tisztítja az eszközöket.

Jayne Sharp közölte, hogy a műtétek után bár újra tudja használni a jobb kezét, de például továbbra is nehezen tudja használni a fogselymet. Hozzátette, hogy az élete teljesen megváltozott az eset óta - olvasható a Fox News oldalán.