Közel harmincezren maradtak áram nélkül a Bahamákon az Humberto hurrikán miatt

Abaco-sziget, 2019. szeptember 18.
Megtépázott facsemetére kötött bahamai zászló a Bahama-szigetek Great Abaco-szigetén 2019. szeptember 16-án, két héttel a Dorian hurrikán elvonulása után. A trópusi vihar a Bahama-szigetek 29 lakott szigetének csaknem mi
Abaco-sziget, 2019. szeptember 18. Megtépázott facsemetére kötött bahamai zászló a Bahama-szigetek Great Abaco-szigetén 2019. szeptember 16-án, két héttel a Dorian hurrikán elvonulása után. A trópusi vihar a Bahama-szigetek 29 lakott szigetének csaknem mindegyikén végigsöpört, de elsősorban az északi területeket, Nagy-Bahamát és Abaco szigetét sújtotta, ahol még ötös erősségű hurrikánként csapott le. A természeti csapás legkevesebb 50 halálos áldozatot szedett, legalább 13 ezer otthont tett lakhatatlanná. MTI/AP/Ramon Espinosa
Vágólapra másolva!
Több tízezren maradtak áram nélkül az Humberto hurrikán miatt a Bahama-szigeteken, amelyeken nemrég a Dorian nevű hurrikán végzett súlyos pusztításokat. Sérültek és halottak nincsenek, de háztetők is megésültek, fák is kidőltek.
Vágólapra másolva!

A Belco helyi áramszolgáltató csütörtöki tájékoztatása szerint 28 600-an maradtak áram nélkül. Az Humberto hurrikán emellett háztetőket tépett le, fákat csavart ki - közölték a hatóságok, hozzátéve, hogy a viharnak nincsenek sérültjei vagy halottai.

Az embereket arra kérték, hogy a leszakadt vezetékek és a kicsavarodott fák okozta veszélyek miatt egyelőre ne hagyják el otthonukat.

Az ötfokozatú skálán hármas fokozatúvá erősődő Humberto a Bahamákat elhagyva csütörtökön óránkénti 205 kilométeres sebességgel észak felé haladt az Atlanti-óceánon.

A rendkívül erős széllökések mellett a vihar heves esőzést is okozott.

- mondta a Royal Gazette című újságnak Wayne Caines bahamai nemzetbiztonsági miniszter.

A hurrikánszezon november 30-ig tart az Atlanti-óceánon. Szeptember elején a Dorian hurrikán pusztított a Bahamákon, hivatalos adatok szerint legalább 52 ember vesztette életét.

A halálos áldozatok száma azonban ennél jóval magasabb lehet, több száz embert ugyanis még mindig eltűntként tartanak nyilván az Egyesült Államok délkeleti partjainál fekvő szigeteken.