Újabb súlyos robbantásos merényletet követtek el Afganisztánban

GÁNI, Asraf, afganisztáni robbantás
Egy korábbi afganisztáni robbantás helyszíne (illusztráció).
Vágólapra másolva!
Újabb súlyos robbantásos merényletet követtek el kedden Afganisztánban, ezúttal a fővárosban, Kabulban. Itt is rengetegen meghaltak, és legalább 40-en megsebesültek. Pár órával korábban egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát a közép-afganisztáni Csarikar városában Asraf Gáni afgán elnök kampányrendezvényének közelében 24 ember halálát okozva.
Vágólapra másolva!

A második robbantás is öngyilkos merénylő műve. A detonáció Kabulban volt, a főváros központjában. Ott legkevesebb 22 halottja van a pokolgépes merényletnek, és csaknem 40 sebesültje.

Az áldozatok között nők és gyerekek és is vannak

- adta hírül az afgán belügyminisztérium.

A keddi első támadáshoz használt motorkerékpár roncsa mellett helyszínelő rendőr Csarikarban 2019. szeptember 17-én, miután öngyilkos merénylő pokolgépet robbantott Asraf Gáni afgán elnök választási kampányrendezvényének közelében, Parván tartomány székvárosában. Ott huszonnégy ember meghalt, negyvenöt pedig megsebesült. Forrás: MTI/EPA/Hedajatullah Amid

Kedd délelőtt Csarikarban sem az elnöknek, sem a kampánystáb tagjainak nem esett bajuk, és a rendezvényt nem szakították félbe.

Zabihullah Mudzsahid, a tálib felkelők szóvivője a Twitteren jelentette be, hogy ők követték el a robbantásokat.

Mudzsahid szerint a lázadók célpontjai a biztonsági erők voltak.