Allahu akbar üvöltéssel szúrt nyakon egy elítélt jemeni migráns egy olasz katonát

Milánó, 2019. szeptember 17. Mentőautó a milánói pályaudvar előtt 2019. szeptember 17-én, miután egy Allahu akbart kiáltozó, 23 éves jemeni férfi papírvágó késsel nyakon szúrt egy olasz katonát. A támadót őrizetbe vették. MTI/EPA/ANSA/Paolo Salmoirago
Vágólapra másolva!
Kedden reggel egy jemeni migráns késsel támadt egy olasz katonára a milánói vasútállomáson, és nyakon szúrta. A Milano Today tudósítása szerint a migráns a terrortámadás közben azt kiabálta, hogy "Allahu akbar".
Vágólapra másolva!

A hivatalos közlemény szerint a bevándorló hátulról támadt a katonára, és torkon szúrta. A környéken lévő katonák leteperték és átadták a rendőrségnek, akik terrorizmus vádjával vették őrizetbe.

Az olasz lap értesülései szerint elfogásának pillanatában kiabálta azt a támadó, hogy "Allahu akbar".

A harmincnégy éves katonát azonnal kórházba szállították.

Mentőautó a milánói pályaudvar előtt 2019. szeptember 17-én, miután egy Allahu akbart kiáltozó, 23 éves jemeni férfi papírvágó késsel nyakon szúrt egy olasz katonát. A támadót őrizetbe vették. Forrás: MTI/EPA/ANSA/Paolo Salmoirago

Az Il Giornale értesülései szerint a jemeni migránst korábban már elítélték állami tisztviselők fenyegetése miatt.

Az ügy kapcsán említésre méltó, hogy a folyamatosan romló olasz közbiztonság ellenére az új baloldali kormány újra engedélyezte a migránsszállító hajók kikötését, sőt konkrét migráns-betelepítési programtervüket is kihirdették.