Higéniai okokból telepítettek ki migránsokat

Római migránstábor, Róma, migráns
ROME, ITALY - FEBRUARY 19: African migrants live in the makeshift camp for migrants and refugees despite the low temperatures during the winter season in Rome, Italy on February 19, 2017. About two hundred African and Kurdish migrants are blocked in the Baobab migration centre, a makeshift camp near tiburtina train station without water, electricity and toilets and try to live during winter season. (Photo by Antonio Masiello/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Legalább 900 migránst költöztetett ki a francia rendőrség egy sportcsarnokból és egy sátortáborból a La Manche csatorna közelében biztonsági és higiéniai aggályokra hivatkozva kedden.
Vágólapra másolva!

A Dunkerque-kel határos Grande Synthéből kiköltöztetett emberek közül többen iraki kurd származásúak. Ideiglenes szállásokra vitték őket, és engedélyezik, hogy menedékért folyamodjanak a francia hatóságokhoz.

Egy francia bíróság szeptemberben döntött úgy, hogy

kiürítteti a migránsok lakta területet az erőszak és az emberkereskedelem felszámolása érdekében.

Képünk illusztráció Forrás: Getty Images/Antonio Masiello

Csakhogy egyes szakértők szerint az evakuáció nem fogja elrettenteni a migránsokat attól, hogy a térségbe jöjjenek. A migránsok évek óta abban a reményben veszik célba a La Manche partján található francia településeket, hogy sikerül átjutniuk Nagy-Britanniába.