Donald Trump továbbra sem zárja ki a tárgyalások lehetőségét Iránnal

Vágólapra másolva!
Donald Trump amerikai elnök továbbra sem zárja ki az iráni atomprogram újratárgyalásának lehetőségét a teheráni vezetéssel - fejtette ki Kellyanne Conway, a Fehér Ház tanácsadója vasárnap a Fox televíziónak adott interjújában.
Vágólapra másolva!

Kellyanne Conway hangsúlyozta azt is, hogy az amerikai elnök és nemzetbiztonsági munkatársai sok válaszlehetőséget fontolgatnak az Iránnal szembeni fellépést illetően.

Conway - Mike Pompeo amerikai külügyminiszterhez hasonlóan - Iránt tette felelőssé a szaúdi olajmezők elleni támadásért.

Irán tagadja az amerikai vádat. Donald Trump korábban többször is késznek mondta magát a találkozóra iráni vezető politikusokkal, köztük Haszán Róháni iráni elnökkel. Conway leszögezte ugyan, hogy a szaúdi olajterminálok elleni támadás "nem segíti" egy ilyen találkozó létrejöttét, de Trump "azért megfontolja ezt a lehetőséget is".

Szombaton dróntámadásokat hajtottak végre két szaúdi olajterminál ellen. A támadásokért a jemeni húszik vállalták a felelősséget, Mike Pompeo azonban szombaton Iránt okolta a történtekért.
Mohamed Dzsavád Zaríf iráni külügyminiszter vasárnap közzétett Twitter-bejegyzésében határozottan cáfolta ezt.