Beláthatatlan következményei lehetnek egy újabb migránsáradatnak

2019.09.15. 10:48

Ha elindul egy újabb migránsáradat, annak beláthatatlan következményei lehetnek - mondta Horváth József biztonságpolitikai szakértő, volt titkosszolgálati vezető az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Olaszországba évente 150-200 ezer migráns érkezett, egy részük továbbment ugyan Nyugat-Európába, de mára több százezer illegális bevándorló gyűlt fel a mediterrán országban. Az új baloldali koalíció ismét beengedné a migránsokat - folytatta -, az embercsempészek és a jogvédők pedig percre pontosan ismerik mikor, hol erősödnek meg a bevándorláspárti erők, hol nyílnak meg az utak.

Líbia partjainál sok százezren várnak arra, hogy Olaszországba induljanak, az afrikai ország déli határainál pedig már milliónyi Európába induló torlódott fel. Ha pedig a tengeren megindulnak a migránsok, a szárazföldi útvonalak is megélénkülnek - figyelmeztetett a szakértő.

Az érkezők kilencven százaléka gazdasági migráns. Többen felmelegítenék a migránskvótákat, holott ez az elosztási mechanizmus korábban sem működött, Európa nagy részén pedig már nem szeretnének újabb migránsokat látni - közölte Horváth József.