Norbert Hofert választotta új elnökévé az Osztrák Szabadságpárt

HOFER, Norbert;
Bécs, 2016. december 4. Norbert Hofer, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnökjelöltje egy televíziós interjú közben a bécsi Hofburgban 2016. december 4-én, az osztrák elnökválasztás megismételt második fordulójának estéjén. A szavazatok több mint nyolcvan százalékos feldolgozottsága alapján Van der Bellen, a Zöldek által támogatott független államfőjelölt a szavazatok 53,3 százalékát, míg Hofer a voksok 46,7 százalékát szerezte meg. (MTI/EPA/Florian Wieser)
Vágólapra másolva!
Norbert Hofert választotta új elnökévé szombaton az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) két héttel a szeptember 29-én tartandó, előrehozott parlamenti választások előtt.
Vágólapra másolva!

Az FPÖ grazi kongresszusán a delegáltak több mint 98 százaléka támogatta az eddigi ideiglenes vezető hivatalos elnökké választását.

A kongresszuson elmondott beszédében Hofer, aki korábban közlekedési miniszter volt, kijelentette: arra készül, hogy Ausztria legerősebb pártjává tegye az Osztrák Szabadságpártot.

- fogalmazott.

Norbert Hofer Forrás: MTI/EPA/Florian Wieser

Orbán Viktor: Remélem, a politikai iszlámra nemet mondó kormánya lesz Ausztriának

A magyar kormányfő szeptember 10-én, kedden fogadta hivatalában Norbert Hofert, a megbeszélés után pedig kijelentette: Magyarország érdekelt abban, hogy Ausztria ezután is határozottan utasítsa el a terrorizmus minden formáját, továbbra is mondjon nemet a politikai iszlámra, és segítsen megvédeni Európát a migránsoktól.

A miniszterelnök reményét fejezte ki, hogy Ausztriának stabil és erős kormánya lesz a szeptember végi előrehozott parlamenti választás után. Ausztriát stratégiai, történelmi partnernek nevezte, hangsúlyozva ezért, hogy Magyarország érdekelt Ausztria sikerében.