Tűz volt egy Rio de Janeiró-i kórházban, legalább 11 ember meghalt

Fire breaks out in a hospital in Rio de Janeiro
Patients are evacuated after a fire broke out in a hospital in Rio de Janeiro, Brazil, on this Wednesday night, September 12, 2019. The incident forced staff to hastily evacuate patients and temporarily settle some mattresses on the street while firefighters worked to contain the flames. Foto: WILTON JUNIOR/ESTADAO CONTEUDO
Vágólapra másolva!
Legalább tizenegy halálos áldozata van egy Rio de Janeiró-i kórházban éjszaka kitört tűznek - közölte pénteken a Globo 1 nevű brazil televíziós csatorna. A lángokat azóta megfékezték.
Vágólapra másolva!

A tűz okait egyelőre vizsgálják, a hatóságok rövidzárlatra gyanakodnak. A kórház azon részén, ahol a lángok felcsaptak, 103 beteg feküdt.

A kimenekítésben az egészségügyi személyzet mellett a környékbeli lakosok is részt vettek.

Az AFP francia hírügynökségnek több, a mentésben részt vevő civil azt mondta, a betegek biztonságba helyezése meglehetősen kaotikus körülmények között zajlott. Mások arról panaszkodtak, hogy a mentést nagyon megnehezítette a gyorsan terjedő füst is.

Helyszíni beszámolók szerint az épület fölött is sűrű fekete füst gomolygott.

Sok ember az utcán, matracokon és hordágyakon várt a mentők kiérkezésére, akik a legsúlyosabb eseteket először egy közeli bölcsőde épületébe vitték át.

A Globo 1 értesülései szerint

a halálos áldozatok száma még nem végleges, az épület átvizsgálása még zajlik.