Hírhedt iráni börtönben tartják fogva az ausztrál bloggereket

2019.09.12. 11:11

A fogolykínzásokról, brutalitásáról elhíresült Evin nevű börtönben tartják fogva azt a két ausztrál utazóbloggert, akiket több mint egy hónapja tartóztattak le Iránban. A két blogger családja reméli, hogy hozzátartozóik hamarosan kiszabadulnak - írja a Fox News. 

Reméljük Mark és Jolie hamarosan, és biztonságban hazaérkezik - tette közzé a hozzátartozók nyilatkozatát az ausztrál külügy. A nyilatkozatban azt is kérik, hogy tartsák tiszteletben a magánéletüket, mivel nehéz időszakot élnek át.

Az utazóblogger páros - Jolie King and Mark Firkin - másfél hónapig nem adott hírt magáról, mint utóbb kiderült letartóztatták őket - a hivatalos indokoklás szerint azért, mert engedély nélkül készítettek drónfelvételeket Teherán közelében.

Jolie King és Mark FirkinForrás: Twitter

Most kiderült, a brit-ausztrál állampolgárságú nőt és ausztrál társát a hírhedt teheráni börtönben, az Evinben tartják fogva.  

A két blogger három éve indultak világ körüli útra, az utazást végig dokumentálták, rendszeresen osztottak meg róla felvételeket, beszámolókat. 

A hozzátartozók szerint a helyzet egy szerencsétlen félreértés, mivel a pár nem volt tisztában az országnak a drónhasználatra vonatkozó, rendkívül szigorú törvényeivel - írta korábban a Daily Mail.