Kiengedték a börtönből a kegyetlen gyilkost

2019.09.11. 22:28

Isabelle Lewis megcsonkított fejét és kezét a játszótér korlátjára akasztották fel egy táskában. Feldarabolt testét fekete zacskókban szórták szét a surreyi Croydonban található Addington Court golfpályán 1998. szeptember 1-jén golfozók. A hatgyerekes anyát brutális módon ölte meg gyilkosa, akit bár életfogytiglanra ítélték, most mégis kiengedték a börtönből. 

Keith Valentine brutális módon végzett a 38 éves szomszédjával. A nőt lelőtte, és leszúrta, majd megcsonkította a testét. Végül kilenc részre darabolta fel. A maradványokat szétszórta egy golfpályán, és egy játszótér mellett. A golfozók úgy gondolták, hogy állati maradványok, amíg a törzs egy részét fel nem fedezték. Ezután derült ki, hogy az 1998-ban eltűnt családanya feldarabolt holtestét találták meg. Valentint csak 15 hónappal később tartóztattak le és állították bíróság elé. Ott részletesen beszélt arról, hogy mit tett a nővel -írja a Wales Online

Elmondta, hogyan vágta le a melleit, karcolt egy keresztet a homlokára, mielőtt leborotválta volna a fejét és lefejezte volna a nőt. Azután kihúzta néhány fogát, majd kivájta az anyajegyeit. Végül levizelte a holttestet.

Valentine-nak életfogytig tartó börtönbüntetést ítéltek az Old Bailey-ben 2000-ben, ennek elleénre a Felfüggesztõ Testület bizottsága 2017-ben engedte, hogy szabadon bocsássák a férfit, és most már az utcákon sétál.

Most a meggyilkolt nő 64 éves férje – aki Swansea-ben él- megtámadta Valentine felszabadításáról szóló határozatát
Ezt még a legrosszabb ellenségemnek sem kívánnám. A bizonyítékok elegendőek ahhoz, hogy bárki gyomorra felforduljon. Ha azt mondanák, hogy soha többé nem láthatja a napfényt, nem kellene gondolnunk rá újra. Hiszem, hogy újra gyilkolni fog- a szabadsága valaki más életébe fog kerülni" – mondja a gyászoló férj.

A férfi azt is hozzáteszi, hogy a gyilkos sosem kért bocsánatot tőlük. Amikor a gyilkost elfogták a rendőrök, megérdezte tőlük, hogy elmehet-e. Erre a rendőrök azt válaszolták, hogy ez nem így működik, de Valentine- a gyilkosságot beismerve- nem értette, hogy mi rosszat tett.
A családomnak és Isabelle családjának szörnyű a tudat,hogy ismét az utcán van és hogy mennyire veszélyes. Undort és félelmet éreztem, nem tudom, hová ment. Azt mondták, hogy szabadon engedték.

Egy szomszéd arról számolt be, hogy látta gyilkost egy szemeteszsákkal sétálni a golfpályán, Isabelle gyilkosságát követő napokban. Amikor a rendõrség átvizsgálta Valentin lakását, az asszony vérnyomait találták meg a ruháin, és egy táskát, amely nyolc recés kést és puskát tartalmazott, bár Valentine tagadta, hogy ismerte volna a nőt.
Azt állította a rendõrségnek, hogy az asszony l halt meg, egy hibás légpuska miatt. Azt mondta, hogy azért darabolta fel a testét, mert attól tartott, hogy senki sem fog hinni neki. 

A bíróságon azt vallotta, hogy elmebeteg. De ő gonosz volt, nem őrült! Nem tudtuk eltemetni Isabelle-t, csak a részeit, de a melleit sosem találták meg."- mondta elkeseredetten a gyászoló férj. 

Valentine nemcsak Isabelle családját tette tönkre. Férje szerint a nő szülei két héten belül meghaltak.

„Isabelle nemcsak a feleségem volt, hanem a gondozóm is, mivel akkor is fogyatékossággal éltem - ő volt a legjobb barátom és a gyerekeink anyja. Amennyire tudtam, próbáltam jó apa lenni, de nem lehettem az anyjuk is. Az életünk sosem lesz már normális."