Egy rejtélyes szökött csimpánzt üldöznek napok óta Houstonban

2019.09.11. 11:01

Egy rejtélyes szökött csimpánzt üldöznek a hatóságok napok óta Houstonban. Azt nem tudni, hogy az állat honnan és hogyan szökött meg, de a helyi média szerint emberekre és háziállatokra is rátámadt.

Egy szökött csimpánzt üldöznek napok óta a hatóságok a texasi Houstonban - írja az ABC News. Az állat a beszámolók szerint hétfő óta embereket, kutyákat és macskákat is megtámadott a környéken, de ezt a hatóságok nem erősítették meg.

Egy, a városban található állatmenhely mindenesetre több tippet is adott a lakosságnak, hogy mit csináljanak, ha találkoznak a majommal.

Ezek között szerepel az is, hogy semmiképp ne próbálják meg a csimpánzt befogni, ezt inkább bízzák a szakemberekre, illetve ha látják, azt jelezzék az ingyenesen hívható telefonszámukon.

A szökött állat utáni keresést a helyi rendőrség vezeti az állampolgári bejelentések alapján, de eddig nem sikerült a nyomára bukkanni. A hatóságok azt nem tudták megerősíteni, hogy az állat bárkit megtámadott volna,  és egyelőre az sem világos, hogy a csimpánz honnan és pontosan hogyan szökött meg.

Az állatmenhely egy helyi rádiónak azt nyilatkozta, hogy egyetlen, a környéken élő csimpánztartási engedéllyel rendelkező személy sem jelezte, hogy az állat tőle szökött volna meg.