A szeme láttára lőtték le barátját, mégsem fogta fel, hogy mi történt

Vágólapra másolva!
A New York Giants csapat hátvédje, Corey Ballentine most tanúskodott abban a Kansas-i lövöldözésben, amelyben megölték legjobb barátját és korábbi csapattársát.  A fiatal férfi április 27-én debütált az új csapatában, a New York Giants-nál. Miután átigazolt, egy buliban ünnepelt a volt csapattársaival, amikor rájuk támadtak. 
Vágólapra másolva!

Tanúvallomásai szerint a család és a barátok azzal töltötték a napot, hogy ünnepelték a válogatás tervezetét, és egy, a campuson kívüli háziban buliztak - írja a Fox News.

Mivel a Washburn focistái épp indulni készültek a buliból, megálltak a teraszon, hogy ott beszéljék meg, mit fognak csinálni a következő napokban.

Ekkor Ballentine azt mondta, hogy látott egy autót az utcán, amelynek nem voltak felkapcsolva a lámpái.

Az autó lassított, majd megállt a fiataloktól nem messze. Valaki az autóból kiszólt nekik: a játékosok nevét akarta tudni. Ekkor az egyik focista azt válaszolta, hogy ne foglalkozzon vele, mire az autó előregurult körülbelül hat métert és megállt.

Ezután dördültek el a lövések.

„Először lelassult minden, aztán felgyorsult, amikor elkezdtem futni" – mondta vallomásában Ballentine.
A nyomozók szerint körülbelül 20 lövést adtak le az öt fiatalra.

Ballentine azt mondta, hogy futás közben jött rá, hogy meglőtték, de elrohant az egyik barátja házához, aki a közelben lakott.

Ott megpróbálta felhívni Simmonst, de a barátja nem vette fel a telefont. Azután egy másik csapattársát is hívta, hogy vigye őt kórházba. Csak jóval később fogta fel, hogy barátját lelőtték.
Ballentine-t a medencecsontjától néhány centiméterre, a fenekén találták el. Azt mondja, hogy még mindig ott van a töltény.

Alan Martinez, halottkém szerint a 23 éves fiatalt egyetlen lövéssel ölték meg: a homlokát találták el.

A 18 éves Francisco Alejandro Mendezt Shawnee megyében vádolták meg a gyilkossággal.


Mendezet már a május 1-jei letartóztatása óta börtönbe került, három rablás kapcsán, amelyet állítólag egy nappal a lövöldözés előtt követtek el. Egy millió dollár az óvadék.