V4NA: Eurómilliárdokba kerülnek a franciáknak a kiskorú migránsok

2019.09.10. 10:59

Évente mintegy kétmilliárd euróba kerülnek a kiskorú migránsok a francia adófizetőknek – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség egy friss felmérésre hivatkozva.

A Francia Tartományok Közgyűlésének friss statisztikája szerint az adófizetőknek évi kétmilliárd eurójába kerülnek a Franciaországban élő kiskorú migránsok.

Illegális migránsok Franciaországban. A kép illusztrációForrás: AFP/Sebastien Salom Gomis

A jelentésből kiderül, hogy mintegy 41 ezer kiskorú bevándorló él Franciaországban, akiknek túlnyomó többsége fiú. Ezek a fiatalkorú migránsok pedig egyenként évi körülbelül 50 ezer euróba kerülnek a francia államnak.

A 18 éven aluli bevándorlók főleg a szubszaharai régiókból érkeznek Afrikából, és a Franciaországban szociális segélyben részesülő fiatalok mintegy 15-20 százalékát teszik ki. Az ilyen jellegű juttatásokban részesülő migránsok száma pedig 74 százalékkal emelkedett meg a 2015-ös migrációs válság óta.

A jelenséget az is erősíti, hogy sok Európába érkező migráns fiatalabbnak vallja magát, mint amennyi valójában, mert így több kiváltságot kaphat és nehezebben lehet visszaküldeni.

A francia hatóságok január óta azonban már biometrikus adatokat, ujjlenyomatot, DNS-mintát vehetnek az újonnan érkezőktől, hogy pontosan kiderítsék, hány évesek valójában.

Az adatok alapján a migránsok feléről derül ki a vizsgálatok után, hogy valójában már nagykorúak.