Közel egymillió forintért akarta eladni csecsemőjét egy Szilágy megyei nő

gyes, gyed, népesedés, csecsemő, illusztráció, szoptatás
Vágólapra másolva!
Tizenötezer lejért, mintegy egymillió forintért próbálta meg eladni kéthónapos csecsemőjét egy Szilágy megyei nő. Az ügy a román Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatósághoz (DIICOT) került, amely őrizetbe vette a nőt, de a gyermeket megvásárolni szándékozó férfit is - írja a Maszol.ro portál.
Vágólapra másolva!

A DIICOT tájékoztatása szerint a 20 éves Szilágy megyei nő júliusban adott életet gyerekének a bánffyhunyadi kórházban. Röviddel ezután egy 54 éves Kolozs megyei férfi kereste fel, azzal az ajánlattal, hogy

15 ezer lejért megveszi tőle a csecsemőt.

Ajánlata úgy hangzott, hogy 1000 eurót a születési bizonyítvány kiállításakor ad az asszonynak, majd a fennmaradó összeget a gyermek egyéves korának betöltésekor adja meg.

Illusztráció Forrás: AFP/Abdelhak Senna

A nő beleegyezett a „vásárba", és a törvényesség látszatának érdekében abban egyeztek meg, hogy

az anyakönyvezésnél a férfit tüntetik fel a gyermek biológiai apjaként.

A bánffyhunyadi anyakönyvi hivatalban külön-külön nyilatkozatot tettek ennek igazolására, ezt követően a férfi 2100 lejt fizetett az asszonynak.

A csütörtöki akciója során a DIICOT mindkét gyanúsítottat őrizetbe vette kiskorúakkal való kereskedelem, hamis nyilatkozattétel és közokirat-hamisításra való felbujtás miatt. Az ügyészek az 54 éves férfi és a 20 éves anya előzetes letartóztatását kérték a Szilágy megyei törvényszéktől.