V4NA: Soros György görög embere megint a migránsok betelepítéséért kampányol

migráns, migráció, Málta
Floriana, 2019. április 14. Afrikai bevándorlókkal a fedélzetén érkezik a máltai haditengerészet hajója a Valletta melletti Floriana város Hay Wharf kikötőjébe 2019. április 13-án, miután Németország, Franciaország, Portugália és Luxemburg megegyezett a Máltánál veszteglő civil mentőhajó 62 utasának egymás közötti elosztásáról. A migránsokat a Sea-Eye német segélyszervezet Alan Kurdi hajója vette fel a Földközi-tengeren, a líbiai Zuvara partjainál április 3-án. MTI/EPA/Domenic Aquilina
Vágólapra másolva!
Dimitrisz Avramopulosz az EU migrációs biztosa a Ruandával folytatott tárgyalásokra hivatkozva felszólította az EU tagállamait, hogy fogadjanak be migránsokat közvetlenül az afrikai országokból. A görög politikus követelései egybecsengenek az amerikai bevándorláspárti milliárdoshoz, Soros Györgyhöz köthető álcivil szervezetek (NGO) követeléseivel. A magyar külügyminiszter szerint viszont az európai emberek biztonsága érdekében a migrációt Európán kívül kell tartani – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Avramopulosz azt szeretné, ha az EU tagországai sokkal több migránst hoznának Európába a különféle afrikai országok befogadóközpontjaiból.

Dimitrisz Avramopulosz Forrás: MTI/EPA/Olivier Hoslet

- jelentette ki a görög politikus.

Az EU-biztos külön kiemelte Líbiát, ahol becslések szerint legalább 500 ezer migráns van - adta hírül a Breitbart amerikai hírportál.

A migrációs biztos szavai egybecsengenek a migránsok szállításával foglalkozó egyik Soros-hajó, a Sea-Watch 3 német származású kapitánynője, Carola Rackete nyilatkozatával, aki követelte, hogy

az EU legalább 500 ezer migránst fogadjon be Líbiából.

Migránsok a Földközi-tengeren. A kép illusztráció Forrás: MTI/EPA/Domenic Aquilina

Rackete korábban már összetűzésbe került az olasz hatóságokkal, illegális migráció elősegítése és a hatóságok utasításainak megtagadása miatt indítottak eljárást ellene.

A kapitányt végül elengedték, de az akkor még

a bevándorlásellenes Matteo Salvini irányítása alatt lévő belügyminisztérium kiutasította Racketet az országból.

Az Orvosok Határok Nélkül (MSF) nevű, szintén Soros Györgyhöz köthető NGO is hasonló követeléseket fogalmazott meg Németországgal szemben – igaz, ebben az esetben „csak" 3800 migráns befogadásáról esett szó.

Avramopulosz elmondta,

de hozzátette: „Az áthelyezésnek kell lennie a védelemre szorulók legfontosabb uniós bevándorlási módjának."

Az EU-ban nem mindenki ért egyet azzal, hogy meg kellene nyitni az utat a további migrációhoz.

A hétvégén Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter kijelentette:

Európa polgárainak biztonsága kiemelkedő fontosságú, a migrációt Európán kívül kell tartani.

Ezt a múlt hétvégi lyoni merénylettel kapcsolatban nyilatkozta Szijjártó, ahol az elkövető egy afgán migráns volt.

A franciaországi késes támadásban egy ember meghalt, kilencen pedig megsebesültek.

- fogalmazott a magyar külügyminiszter.