Kaliforniai hajótűz: egy ötfős család is van az áldozatok között

Santa Cruz szigete, 2019. szeptember 2. A Ventura megyei tűzoltóság által közreadott kép a Santa Cruz szigete közelében lángoló hajóról 2019. szeptember 2-án. Mentőakció indult a hajón tartózkodó több mint 30 vészhelyzetbe jutott ember megsegítésére. MTI/EPA/Ventura megyei tűzoltóság
Vágólapra másolva!
Egy ötfős család az apa születésnapját ünnepelte azon a kirándulóhajón, amelynek fedélzetén szombat éjjel tűz ütött ki. A tragédiát egyikük sem élhette túl.
Vágólapra másolva!

Egy ötfős család is volt annak a hajónak a fedélzetén, amelyen hétfő éjjel tűz ütött ki a kaliforniai Santa Cruz-szigetek közelében - írja a Fox News. A lap szerint a három lánytestvér az apjuk születésnapját akarta megünnepelni. Angela, Nicole és Evan Quitasol, az apjuk, Michael Quitasol és nevelőanyjuk Fernisa Sison nem élhették túl a katasztrófát.

A három testvér két hete koszorúslányként voltak ott húguk, Evita esküvőjén.

és ezt nem csak azért mondom, mert a családtagjaim voltak. Imádtak a szabadban lenni, szerették az állatokat és a tengert – mondta a lányok a nevelőapja, Chris Rosas, aki feleségével éppen elindult stocktoni otthonából, amikor meghallották a híreket.

Senki nem élhette túl a tragédiát

A hajó szombaton futott ki Santa Barbarából, fedélzetén hatfőnyi személyzettel és 34 utassal. A kirándulók a Los Angelestől mintegy 140 kilométernyire fekvő Santa Cruz szigete felé hajóztak búvárkodni, amikor hétfőre virradó éjszaka a hajón tűz ütött ki. Az utasok aludtak, a legénység öt tagja - a kapitány és négy matróz - azonban ébren volt, és a tengerbe ugrott. Egy másik hajó mentette ki őket.

Kaliforniai tisztviselők kedden bejelentették, hogy a hajókatasztrófa egyetlen utasa sem élhette túl a hajón kitört tűzvészt. Bill Brown, Santa Barbara megye seriffje keddi sajtókonferenciáján bejelentette, hogy

A hajó 20 utasának holttestét már a felszínre hozták, de sokuk földi maradványai valószínűleg az elsüllyedt hajó alá szorultak.