Merénylet Kabulban: 21 áldozata van a robbantásoknak

Kabul, Afganisztán, robbantás, terrortámadás, merénylet
Smoke rises from the site of an attack after a massive explosion the night before near the Green Village in Kabul on September 3, 2019. - A massive blast in a residential area of Kabul killed at least 16 people, officials said on September 3, yet another Taliban attack that came as the insurgents and Washington try to finalise a peace deal. (Photo by Wakil KOHSAR / AFP)
Vágólapra másolva!
Az éjszakai terrortámadás célpontja a Green Village nevű városrész volt, ahol nemzetközi, illetve segélyszervezetek képviseletei mellett külföldieknek fenntartott vendégházak vannak. A robbantásoknak 21 halálos áldozata és közel 120 sebesültje van. A halottak között megtalálták az öt terrorista holttestét is. 
Vágólapra másolva!

Naszrat Rahimi afgán belügyi szóvivő közölte, a terrortámadás célpontja a szigorúan őrzött Green Village nevű városrész volt. A térséget hatalmas robbanás rázta meg, amelyet több kilométerrel távolabb is hallottak. Ezt egy kisebb detonáció követte. Az afgán rendőrség legalább

400 külföldit menekített ki a helyszínről

és helyezett biztonságba. A biztonsági erők hajnalra tisztították meg a területet.

A legfrisebb adatok szerint 21-en meghaltak és 119-en megsebesültek a támadásban. Forrás: AFP/Wakil Kohsar

Zabiulla Mudzsáhid tálib szóvivő kijelentette, hogy támadásuk a külföldi erők ellen irányult. Mint mondta, egy merénylő robbantotta fel autóba

rejtett rombáját, majd fegyvereseik több irányból megrohamozták a Kabul keleti részén található területet.

A kabuli kormány belügyi szóvivője ugyanakkor cáfolta az összecsapásokról szóló közlést, és hozzátette, hogy a második robbanás egy lángra lobbant benzinkútnál történt.

Az év eleje óta ez volt a második robbantás a Green Village közelében és a tizennyolcadik Kabulban. A támadásokban legkevesebb 193-an életüket vesztették, 897-en megsebesültek.