Videók a pusztító Dorian hurrikánról, amely letarolta a Bahamákat

2019.09.03. 17:59

Kettős erősségű hurrikánná minősítették vissza a Doriant, amely eddig öt halálos áldozatot követelt a Bahamákon. A vihar nagyon lelassult, szerdán érheti el Florida partjait. Eddig az Egyesült Államok öt tagállamában hirdettek ki szükségállapotot. 

Az Országos Hurrikán Központ jelentése szerint kettes erősségűre gyengült a Dorian hurrikán, amelynek eddig öt halálos áldozata volt a Bahamákon - írja a FOX News. A vihar intenzitása ugyan csökken, a mérete azonban növekszik: a hurrikán központjától hatvan mérföldre is lehetnek 110 mérföldes óránkénti széllökések.

A vihar lelassult, egy nap alatt mindössze 30 mérföldet tett meg, és a számítások szerint szerdán közelítheti meg Florida keleti partvidékét. 

Öt államban hirdettek szükségállapotot

A szokatlanul lassan mozgó hurrikánt a meteorológusok változatlanul

az idei év legpusztítóbb viharának minősítik.

Az Egyesült Államok keleti partvidékének vihar fenyegette államaiban változatlanul nagy a készülődés a hurrikánra. Florida, Georgia, Dél- és Észak-Karolina után hétfőn este Virginia államban is rendkívüli állapotot hirdettek ki. Ezekben az államokban több millió ember költözött ki ideiglenesen otthonából a közelgő vihar miatt.

Floridában hétfőn este már zárva voltak a repülőterek, kivéve az orlandói nemzetközi légikikötőt, de az ide érkező, vagy innen induló járatok 91 százalékát is törölték.

"A semmiből kell újrakezdenünk"

A közösségi oldalakat közben elárasztották a hurrikánról készült felvételek és történetek. 

Ezen a videón Grand Bahama központi városának, Freeportnak a kórháza látható, amelyet elöntött a víz.

 Egy másik drámai felvételen az látható, hogy néhányan az áradással küzdenek Abaco-szigetén.

 – A semmiből kell újrakezdenünk – írta a felvételt készítő férfi ehhez a videóhoz, amelyet a hurrikán pusztítása után vett fel szintén Abaco-szigetén. 

A felvételen látható, hogy a vihar teljesen letarolta a környéket.

Befogadta a kutyákat

A drámai képek és videók mellett, azért egy szívmelengető történetről is érkezett hír: egy bahamai nő 97 kutyát menekített a házába a Dorian pusztítása elől.

A Facebook-on Chella Phillips arra kérte az embereket, hogy kövessék a példáját, mert nála már nincs több hely a bajbajutott állatok számára.