Letarolta a Bahamákat a Dorian hurrikán - videó

Hurricane Dorian weather Horizontal
People are seen running from pouring rain on the shore while there are mandatory evacuation orders for parts of Palm Beach County in Lantana Beach, Florida on September 1, 2019. - Hurricane Dorian unleashed "catastrophic conditions" as it hit the northern Bahamas, lashing the low-lying island chain with devastating 180 mph (285 kph) winds, the most intense in its modern history. Florida residents, meanwhile, were bracing for a potentially dangerous brush with the storm as it slowly turns north after passing the Bahamas. (Photo by Eva Marie UZCATEGUI / AFP)
Vágólapra másolva!
Súlyos károkat, áradásokat okozott a Bahama-szigeteket elérő Dorian hurrikán - írja legfrissebb híreiben a BBC. A "szörnyeteg vihar" hétméteres hullámokat is korbácsolt, ami életveszélyes mindazokra a partvidéken, akik nem vonultak menedékbe - a hírportál szerint sokan a figyelmeztetések ellenére nem hagyták el otthonaikat. A viharnak egyes beszámolók szerint halálos áldozata is van. 
Vágólapra másolva!

Ahogy azt az Origo is megírta, az ötös erősségű vihar a Bahamák észak-nyugati részén fekvő Abaco-szigetekre csapott le először, óriási pusztítást hagyva maga után. A vihar hajókat fordított fel, háztetőket szakított le, s

egyes városrészeket a földig tarolt.

A vihar 73 ezer embert, és mintegy 21 ezer otthont veszélyeztet.

Az Eyewitness News arról számolt be, hogy

az Abaco-szigeteket sújtó viharban egy nyolcéves kisfiú meghalt.

Hubert Minnis miniszterelnök bejelentette az evakuálást a Nagy-Bahamák és az Abaco-szigetek viharral érintett részeiről, ennek ellenére sokan nem hagyják el otthonaikat - írta a BBC. A kormány tizennégy menedékhelyet létesített. A szigeten nyaraló turistákat is távozásra szólították fel.

A hurrikán most az Egyesült Államok felé tart, több államban - Florida, Georgia, Észak- és Dél-Karolina - vészhelyzetet jelentettek be.

A hurrikán várhatóan hétfő este éri el Floridát.