Szijjártó Péter: A migrációt Európa határain kívül kell tartani

Horizontal
Emergency services are at work in Villeurbanne on the ouskirts of Lyon, south-eastern France on August 31, 2019, after a knife attack which has left one dead and six injured. - Two men, one armed with a knife and the other with a skewer, carried out the attack in Villeurbanne in southeastern France, the official said, without giving further details on the motive for the stabbing. (Photo by PHILIPPE DESMAZES / AFP)
Vágólapra másolva!
Az európai emberek biztonsága a legfontosabb, ezért a migrációt Európa határain kívül kell tartani - mondta Szijjártó Péter külügyminiszter a franciaországi Lyonban szombaton történt késes támadás kapcsán.
Vágólapra másolva!

A tárcavezető az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében úgy fogalmazott:

Szijjártó Péter egyúttal minden sérültnek teljes felépülést kívánt.

Forrás: AFP/Philippe Desmazes

"A magyar álláspont világos:

- szögezte le a külügyminiszter, majd hozzátette:

"a legfontosabb az európai emberek biztonsága, a migrációt Európa határain kívül kell tartanunk".

Mint ismert, egy 19 éves fiatal férfit agyonszúrt, és kilenc embert megsebesített szombaton Lyon elővárosában egy merénylő. A férfit, akinek indítékai egyelőre nem ismertek, őrizetbe vették és előzetes letartóztatásba helyezték a hatóságok gyilkosság és gyilkossági kísérletek miatt. A BFM francia televíziós csatorna szerint a tettes azt állítja magáról, hogy afgán, és 1986-ban született.