Nógrádi György a lyoni támadásról: A migránsokat nem lehet integrálni

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő, budapest
Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő.
Vágólapra másolva!
Az illegális bevándorlás veszélyt jelent Európa biztonságára - mondta a tegnapi lyoni támadással kapcsolatban Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő az M1 Aktuális csatorna Ma este című műsorában.
Vágólapra másolva!

Szerinte, ha kiderül, hogy terrortámadás történt Lyonban, az a humanitárius gondolkodás csődje lesz a franciáknál. Hozzátette,

az Európába érkező illegális bevándorlók nem képesek integrálódni, ami veszélyt jelent a kontinensre.

"A francia titkosszolgálat –ugyanúgy, mint a német – tízből kilenc merényletet semlegesít, de az egy elegendő ahhoz, hogy a 'biztosítékot kiverje'. A humanitárius gondolkodásnak ez a csődje. Kiderül, hogy ezeket az embereket nem lehet integrálni, nem képesek, nem akarnak, és Európa ettől kezdve még nagyobb terrorfenyegetettségben él. Erre felkészíteni az egyszerű polgárt gyakorlatilag lehetetlen" – fogalmazott.

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő Fotó: Marton Szilvia

Beszámoltunk róla, hogy egy 33 éves afgán migráns menedékérő egy embert megölt, és kilenc másikat megsebesített a franciaországi Lyonhoz közeli Villeurbanne-ban szombat délután fél ötkor. A magát menedékkérőnek megnevező gyilkos a támadás alatt azt mondta, "ezek nem olvassák a Koránt".

Ám hiába utal ez is terrortámadásra, a francia terrorizmusellenes hivatal egyelőre nem vonta magához a nyomozást.