Lövöldözés volt Texasban, többen meghaltak

GettyImageRank1 bestof topix MIDLAND, TEXAS - AUGUST 31: Police cars and tape block off a crime scene outside the Cinergy Odessa movie theater where a gunman was shot and killed on August 31, 2019 in Midland, Texas. Officials say the unidentified suspect
A mozi, ahol sikerült megfékezni az ámokfutót
Vágólapra másolva!
Egy 30 éves férfi meggyilkolt hét embert, és megsebesített 20 másikat - köztük egy 17 hónapos kislány és három rendőr is - egy szombaton kitört lövöldözésben a nyugat texasi Midland és Odessa városokban - közölték a helyi hatóságok.
Vágólapra másolva!

A támadó, aki ismert volt a rendőrség számára, ellopott egy postai járművet, és tüzet nyitott rendőrökre, motorosokra és vásárlókra.

Az eset egy autópályán kezdődött, ahol egy rendőr igazoltatni próbálta a férfit, aki azonban rálőtt a hatósági emberre. Menekülni kezdett, és közben meglőtt egy másik embert. Később elhagyta saját autóját, és ellopott egy postai járművet, hogy azzal meneküljön tovább. Ámokfutása egy mozinál ért véget, ahol már rendőrök hada várta. A rendőrség agyonlőtte az elkövetőt, akinek nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A mozi, ahol sikerült megfékezni az ámokfutót Forrás: AFP/2019 Getty Images/Cengiz Yar

A CBS amerikai tévélánc bemutatott egy videofelvételt, amelyen Odessa városban egy mozinál látni lehetett, hogy egy fehér postai jármű nagy sebességgel nekiütközött egy másik járműnek, majd a rendőrök tüzet nyitottak a sofőrre. A képeken sikoltozó embereket lehetett hallani és látni.

A mozi parkolójában végül a rendőrök végeztek az ámokfutóval. A hatóságok korábban azt gyanították, hogy két támadó volt, de később ezt cáfolták. Egyelőre nem lehet tudni pontosan, mi volt a támadó indítéka.

Donald Trump amerikai elnök vasárnapi Twitter-bejegyzésében dicsérte az azonnal fellépő rendőröket és a mentőket, egyben köszönetét fejezte ki Gregg Abbott texasi kormányzónak is. "Nagyon kemény és nehéz helyzet ez" - írta mikroblogjában az elnök.

A texasi El Pasóban augusztus 3-án egy férfi a város egyik áruházánál 22 embert agyonlőtt, és több tucatnyit megsebesített.