V4NA: Soros György felügyeli az észak-macedón politikát

Zaev Soros
Vágólapra másolva!
Balkáni körútjáról osztott meg fényképeket közösségi oldalán a bevándorláspárti milliárdos, Soros György fia. Alexander Soros Albániában és Észak-Macedóniában is járt, ahol vezető politikusokkal találkozott. Észak-Macedóniában jelenleg az elmúlt évek legnagyobb korrupciós botránya zajlik, ami miatt sokan a kormányfő, Zoran Zaev lemondását követelik, Soros György fia mégis provokatív módon Zaevvel pózol – hívja fel rá a figyelmet a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A bevándorláspárti spekuláns egyébként a Nyílt Társadalom Alapítványán keresztül már 1992 óta jelen van Macedóniában, és jó viszonyt ápol Zoran Zaevvel.

Zoran Zaev és Soros György Forrás: V4NA

Többször személyesen találkoztak és tárgyaltak, így nem meglepő, hogy a Soros-birodalom örökösével, Alex-szel is jó a miniszterelnök kapcsolata.

Forrás: V4NA

Sőt, magát

Zaevet is Soros segítette kormányra kerülni,

egy észak-macedón civil szervezet szerint.

A 2017-ben civilek és újságírók együttműködésével létrejött „Stop Operation Soros" nevű civil szervezet vezetője azt állította, hogy

A nemrég kirobbant korrupciós botrány a Különleges Ügyészi Hivatalt érinti.

Ahogy arról az Origo is beszámolt, a gyanú szerint Bojan Jovanovski, a Boki 13 néven ismertté vált műsorvezető a hivatal vezetőjével Katica Janevával összejátszva több millió eurót zsarolt ki egy milliomostól, aki után a hivatal nyomozott, cserébe azért, hogy megszüntessék az eljárást.

Kiszivárgott hangfelvételeken az is hallható, ahogy

Boki 13 Zaevre hivatkozva nyugtatja az üzletembert, hogy „minden rendben lesz".

A több hete börtönben ülő műsorvezető azóta többször üzent ügyvédjén keresztül, és felszólította Zaevet, hogy „intézze el", hogy kijöhessen a börtönből, ellenkező esetben terhelő bizonyítékokat hoz nyilvánosságra rá nézve.

A botrány miatt a legnagyobb ellenzéki párt, a VMRO-DPMNE Zaev lemondását és elszámoltatását követeli.

Érdekes, hogy éppen most látogatott a Soros-birodalom örököse Észak-Macedóniába, amikor a botrány megrengette a bizalmasuk vezette kormányt.

A politikai válság közepére időzített találkozó arról árulkodik, hogy

Sorosék személyesen felügyelik a balkáni ország belpolitikáját.

Alex Soros ráadásul nem csak a család régi barátjával, Zoran Zaevvel találkozott, Észak-Macedónia elnökével, Stevo Pendarovskival is. Pendarovskit májusban iktatták be, és szintén a baloldali SDSM párt tagja.