Bíróság elé is állhat András herceg, ha nem tisztázza magát

Andrew herceg, Jeffrey Epstein
(FILES) In this file photo taken on December 25, 2012 Britain's Prince Andrew, Duke of York, leaves following the Royal family Christmas Day church service at St Mary Magdalene Church in Sandringham, Norfolk, in the east of England, on December 25, 2012. - Britain's Prince Andrew has said on August 18, 2019 he was "appalled" by allegations of sexual abuse surrounding Jeffrey Epstein after a video was released purporting to show him at the home of the convicted paedophile in 2010. (Photo by LEON NEAL / AFP)
Vágólapra másolva!
David Boies, az áldozatok ügyvédje szerint nehéz elhinni, hogy András yorki herceg ne tudott volna a szexuális bűncselekményekkel vádolt, néhány hete a börtönben öngyilkosságot elkövető amerikai milliárdos, Jeffrey Epstein szexuális üzelmeiről. Az ügyvéd kész bíróság elé vinni a herceget, ha nem tisztázza magát. 
Vágólapra másolva!

David Boies ugyanakkor azt is jelezte, hogy első körben lehet, hogy egy informális beszélgetés is megtenné a kétségek eloszlatására, amennyiben valóban nincsen semmi rejtegetni valója a hercegnek.

- figyelmeztettet Boies, jelezve, hogy nem fognak leszállni a témáról, mert túl sok bizonyíték van.

Az ügyvéd többek között azt a Virginia Roberts Giuffre-t is képviseli, aki azt állítja, hogy

András yorki herceggel háromszor is szexuális kapcsolatot létesített, beleértve egy orgiát is Epstein otthonában, illetve magánszigetén a Karibi-térségben.

Az alábbi képpel kapcsolatban Boies azt mondta, hogy a herceg nem mondhatja, hogy nem ismerte őt - mármint Virginia Robertst. Nem mondhatja, hogy nem volt baráti viszonyban vele, valamint nehéz úgy ránézni erre a képre, miszerint nem látni, hogy milyen fiatal a nő.

Giuffre kedden azt nyilatkozta, hogy a herceg tudja, hogy mit tett, és reméli, hogy be is fogja ismerni.

András herceg ugyanakkor mindent tagad, amivel eddig megvádolták.

Epstein korábban már másfél évet töltött börtönben szexuális bűncselekmények elkövetése miatt, András yorki herceg azonban utána is kapcsolatban maradt a milliárdossal. Múlt heti közlése szerint ő nem látott, tapasztalt vagy gyanított semmi olyanfajta viselkedést, mely Epstein letartóztatásához és elítéléséhez vezetett volna.

A herceg hozzátette, hogy hiba volt Epsteinnel találkozni 2010-es szabadlábra helyezése után.

A kép bal oldalán David Boies ügyvéd Forrás: AFP/Getty Images/Drew Angerer

A közlemény szerint

1999-ben ismerte meg Epsteint, és bár számos lakásában megfordult, ritkán találkozott vele,

évente talán egyszer vagy kétszer. A herceg minden kizsákmányolt embert sajnál, és soha sem helyeselne, venne részt vagy bátorítana ilyenfajta magatartást.

David Boies ügyvéd szerint azonban Epstein és a herceg nagyon közel álltak egymáshoz.

Egy nemrégiben előkerült felvétel szerint a herceg Epstein egyik villájában látható még 2010-ben. Boies azt mondta, hogy a herceg nagyon otthonosan érezte magát, tudva, hogy fiatal nők jönnek-mennek.

A manhattani házban mindenhol félmeztelen vagy meztelen, fiatal nőkről készült képek voltak

- sorolta az ügyvéd.

András yorki herceg 2012 decemberében Forrás: AFP/Leon Neal

David Boies már kért egy találkozót a hercegtől, és hajlandó is lenne ezért Londonba utazni. Hozzátette, hogy

az egyik lehetőség a per megindítása a herceggel szemben, de reméli, hogy erre nem kell sort keríteni,

de természetesen fontolóra fogják venni ezt a lehetőséget is.

Boies szerint az lenne a legjobb mindenki számára, ha minden kiderülne a nyilvánosság előtt az egész Epstein-botránnyal kapcsolatban, akkor is, ha esetleg a tények nem túl előnyösek András herceg számára - olvasható a Sky News oldalán.